28. 2. 2024

Celjani vse do konca v igri za prvo točko

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 13. krogu lige prvakov (skupina B) izgubili proti Portu s 30:32 (11:14).


Rokometaši Celja Pivovarne Laško tudi po trinajstem nastopu ostajajo brez zmage v ligi prvakov. Na gostovanju pri Portu so izgubili s 30:32.


Celjani bodo evropsko tekmovanje končali 7. marca doma proti Danskemu Gudmeju, proti kateremu so na gostovanju doživeli drugi najnižji poraz v tej sezoni. Izgubili so s 36:38.


Najbolj tesno tekmo v tej sezoni v ligi prvakov - v povprečju so bili od tekmecev slabši za 6,6 zadetkov - so odigrali prav proti današnjemu tekmecu. V dvorani Zlatorog so septembra po prednosti devetih zadetkov izgubili 29:30.


Tudi danes je bila tekma izenačena ter napeta, Celjani pa so imeli vse do konca možnosti za vsaj točko. V drugi polovici drugega polčasa so namreč nadoknadili pet zadetkov razlike (20:15) in z delnim izidom 6:1 obrnili zaostanek 18:22 v vodstvo 24:23.


V zadnjih desetih minutah so bili gostitelji, ki z zmago ostajajo v igri za napredovanje v končnico, bolj natančni in zbrani ter z zadetkom 13 sekund pred koncem prišli do četrte zmage.


Strateg Celja Alem Toskić je priložnost ponudil večini igralcem, saj je prioriteta kluba zdaj liga NLB, v kateri bije boj za državni naslov s Trimom Trebnje in Gorenje Velenjem, največ zadetkov pa sta dosegla Uroš Milićević (met 10:12, 8 podaj) in Mitja Janc (5:8, 7 podaj).