15. 3. 2024

Proti Špancem brez kapetana, V Granollers prihajata nova rokometaša

Slovenska moška rokometna reprezentanca je po hudem boju v četrtek pozno zvečer uspešno vstopila v olimpijske kvalifikacije. A zmaga proti Brazilcem s 27:26 je terjala visok davek, saj sta se na njej poškodovala oba desna zunanja igralca, kapetan Jure Dolenec in Nejc Cehte.

Brez Dolenca je Slovenija ostala že v šesti minuti, ko si je ta zvil gleženj in z igro ni mogel več nadaljevati. V drugem polčasu je iz igre moral tudi Cehte, ki ga je tekmec zadel v levo oko. Medtem ko prvi na drevišnji tekmi proti Španiji zagotovo ne bo mogel nastopiti, je nastop slednjega še pod vprašajem.

Selektor Uroš Zorman se je po veliki praznini, ki je zazevala na desni strani slovenskega napada – proti Brazilcem je vse breme padlo na Blaža Janca – odločil za naknaden vpoklic igralcev. Ekipi se bo v petek pridružil igralec Celja Pivovarne Laško, Tim Cokan. 22-letni desnokrilni rokometaš bo med 18 igralci, izmed katerih lahko selektor vsakokrat izbere šestnajsterico za tekmo, zamenjal Dolenca. Poleg Cokana se bo reprezentanci prvič pridružil tudi njegov soigralec, 20-letni srednji zunanji rokometaš Mitja Janc, sicer mlajši brat Blaža Janca.

Slovenija se bo z gostitelji olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Granollersu pomerila manj kot 24 ur po koncu dvoboja z Južnoameričani. Dvoboj se bo ta petek začel ob 21. uri, v Sloveniji ga bo v živo mogoče spremljati na Planet TV 2.

Na vrhu lestvice se po prvem krogu nahajata Španija in Slovenija s po dvema točkama. Zmagovalci petkove tekme se bodo povzpeli na prag olimpijskih iger, ki jih bo to poletje gostil Pariz. Tja bosta sicer potovali dve najboljši reprezentanci turnirja. Slovenske rokometaše zadnja tekma v Granollersu čaka v nedeljo, ko se bo ob 15.15 pomerila z Bahrajnom.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE PARIZ 2024, TURNIR 1 (ŠPANIJA, GRANOLLERS)
Petek, 15. marec, ob 18.30:
BAHRAJN : BRAZILIJA

Ob 21.00:
ŠPANIJA : SLOVENIJA (prenos na Planet TV 2)

Nedelja, 17. marec, ob 15.15:
SLOVENIJA : BAHRAJN (prenos na Planet TV 1)

Ob 17.45:
BRAZILIJA : ŠPANIJA

Že odigrano, četrtek, 14. marca:
ŠPANIJA : BAHRAJN 39:27 (18:11)
SLOVENIJA : BRAZILIJA 27:26 (13:12)