22. 3. 2024

Hrvatin se vrača v Francijo

Slovenska reprezentantka Ema Hrvatin (177 cm, 2000) se bo v novi sezoni iz Nemčije preselila v Francijo. Okrepila bo tamkajšnjo prvoligaško ekipo Saint-Amand Handball, ki domuje na skrajnem severu države.

Primorka, ki je do danes 18-krat oblekla dres slovenske članske reprezentance in zanjo dosegla prav toliko zadetkov, je v domovini najprej igrala za Izolo, za tem za Koper, nazadnje pa za RK Ljubljana, podmladek RK Krim Mercator. Poleti 2018 se je danes 24-letna igralka prvič podala na tuje in se pridružila francoskemu Brestu. Njegove barve je branila predvsem v dresu druge članske ekipe, obenem pa debitirala tudi v Ligi prvakinj in dosegla dva zadetka. V Franciji je za tem nastopala še za Palente Besancon in Cannes Mandelieu, nato pa se leta 2021 odpravila v Nemčijo, kjer še vedno igra za zasedbo Sachsen Zwickau. V tej sezoni ženske Bundeslige kaže izvrstne predstave, saj je na 18 tekmah zabila 121 zadetkov, kar jo uvršča na drugo mesto lestvice najuspešnejših strelk, ob tem pa dodala še 32 podaj.
 
Saint-Amand Handball med 14-člansko francosko prvoligaško elito sedem krogov pred koncem ligaškega dela zaseda 11. mesto. Na 19 tekmah je vpisal pet zmag, do boljšega izkupička pa mu bo v prihodnji sezoni skušala pomagati tudi nova slovenska moč na zunanjih igralnih mestih.