22. 3. 2024

V velenju ostaja tudi Pipp

Urban Pipp, mladi Škofjeločan, ki je črno-rumeni dres oblekel avgusta 2022, bo vsaj še eno sezono član RK Gorenje Velenje. 

Pipp je svoje prve rokometne korake naredil v Škofji Loki. Za člansko ekipo Loke je prvič zaigral v sezoni 2016/2017, v kateri je bil s sto desetimi zadetki najboljši strelec ekipe v sezoni 2021/2022. Velenjski rokometni klub je okrepil avgusta 2022 in v svoji prvi sezoni, z RK Gorenje Velenje osvojil naslov superpokalnih prvakov Slovenije. 

Pipp je junija 2022 doživel tudi svoj debitantski nastop za člansko reprezentanco Slovenije. V dresu z državnim grbom je zaigral na sredozemskih igrah, kjer je nastopil s sedanjim soigralcem Jernejem Drobežem

Mladi Škofjeločan, ki se odlično znajde na položajih desnega zunanjega in desnega krila, je v dresu Gorenja Velenja zabeležil 71 nastopov in dosegel 198 zadetkov. S svojo srčnostjo, borbenostjo in željo je nepogrešljiv člen ekipe, ki se v tej sezoni bori za naslov državnega prvaka. 

Pri velenjskem prvoligašu se tako s polnim zagonom pripravljajo na novo sezono. Zvestobo klubu so poleg Pippa, obljubili že Emir Taletović, Matevž Skok, Jernej Drobež, Tilen Sokolič in Enej Slatinek Jovičić. Po štirih letih pa se v Velenje vrača Vlado Matanovič

Urban Pipp, rokometaš RK Gorenje Velenje
“Vesel sem, da smo se s klubom uspeli dogovoriti za podaljšanje, saj se tako v klubu kot tudi v mestu Velenje počutim že zelo domače. Veselim se vseh tekem in izzivov, ki jih prihajajoča sezona prinaša. Želim pa si tudi čim večje podpore s tribun in da bodo vsi Pipp Pipp Huraji glasno odmevali po dvoranah. Črno-rumeno kot eno.”