4. 4. 2024

Konec tedna v Trebnjem za pokalno lovoriko

Ta petek se bo s polfinalnima dvobojema v dvorani OŠ Trebnje začel zaključni turnir Pokala Slovenije za moške. Ob 17.30 se bosta pomerili ekipi Kopra in Trima Trebnjega, ob 20. uri sledi še dvoboj Krke in Slovenj Gradca.

Tekmi za končno razvrstitev bosta sledili v soboto. Ob 14.30 se bosta poraženca polfinalnih dvobojev pomerila za bron, finale bo na sporedu tri ure za tem. 


Prvi polfinale in finale bo v neposrednem prenosu mogoče spremljati na TV Slovenija 2, preostali dve tekmi pa na Facebook straneh Rokometne zveze Slovenije ter sodelujočih klubov na posameznem obračunu ter na YouTube kanalu RZS TV.


V Trebnjem so v organizacijo turnirja najboljših štirih ekip vložili veliko truda. Obeta se pravi rokometni spektakel, saj bo poleg dogajanja na igrišču izjemno pestro in živahno tudi ob njem. Dvorana OŠ Trebnje bo za namen gostitve zaključnega turnirja doživela precejšnjo vizualno preobrazbo, pred njo pa bo obiskovalce pričakala bogata gostinska ponudba in velik zaslon, na katerem bo mogoče spremljati dvoboje zaključnega turnirja.


Organizatorji so pripravili posamične vstopnice za vse tekme turnirja. Nakup je možen na povezavi TUKAJ ter ostalih prodajnih mestih sistema Moje karte (iskalnih fizičnih prodajnih mest je na voljo TUKAJ).

POKAL SLOVENIJE ZA MOŠKE, ZAKLJUČNI TURNIR (TREBNJE, DVORANA OŠ TREBNJE)
Polfinale, petek, 5, april, ob 17.30:
RD KOPER : RK TRIMO TREBNJE (prenos na TV Slovenija 2)

IZJAVI PRED TEKMO:

Tine Poklar, rokometaš RD Koper:
"Pred nami je eden izmed vrhuncev sezone. Čeprav v polfinalu igramo proti favoritom tekmovanja, sami na zaključni turnir ne gremo z belo zastavo. Vemo česa smo sposobni, saj smo to že pokazali v drugem delu sezone, zato bi radi nadaljevali z dobrimi predstavami. V polfinalu nas čaka izjemno pomembna in zelo težko tekma proti ekipi Trima. Čeprav so gostitelji turnirja favoriti verjamemo, da imamo tudi mi priložnost, da jih premagamo. Na njih se pripravljamo ter analiziramo njihove pomanjkljivosti. Gre za zelo dobro ekipo z odličnimi posamezniki. Glede na to, da se bo igralo pred polno dvorano, se obeta pravi rokometni praznik."

David Didović, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Ta vikend nas čaka že težko pričakovan zaključni turnir Pokala Slovenije, na katerega se dobro pripravljamo tako igralci kot tudi vsi prisotni v klubu. V polfinalu bo naš prvi tekmec RD Koper, ki je v drugem delu državnega prvenstva v zelo dobri formi, s čimer je pokazal, da gre za kakovostno ekipo. Verjamem, da bomo mi pokazali maksimalno borbenost in osredotočenost na zmago. Ob tej priložnosti vabim vse navijače in podpornike kluba, da se nam pridružijo na prvi tekmi zaključnega turnirja in nam pomagajo do prve zmage."

Ob 20.00:
MRK KRKA : RK SLOVENJ GRADEC (spletni prenos na YouTube kanalu RZS TV in Facebook strani RZS ter obeh klubov)

IZJAVI PRED TEKMO:

Klemen Matko, rokometaš MRK Krka:
"Takoj po koncu domače tekme v evropskem pokalu smo se intenzivno začeli pripravljati na tekmo v polfinalu Pokala Slovenije proti Slovenj Gradcu. Menim, da bodo na obračunu odločale malenkosti, saj ekipa iz Slovenj Gradca velja za zahtevnega tekmeca. Želim, da se na zaključnem turnirju prikažemo v najboljši možni luči in da nas to pripelje do čim boljšega rezultata."

Žiga Lesjak, trener RK Slovenj Gradec:
"V vikendu, ki je pred nami nas čaka zaključni turnir Pokala Slovenije, ki je vsekakor nagrada tako za klub kot tudi za igralce. V polfinalu nas čaka novomeška Krka, ki je na tem dvoboju vsekakor favoritinja. V tej sezoni so rokometaši z Novega mesta svojo moč pokazali tudi v evropskih tekmovanjih. Mi glede na stanje v ekipi na turnirju nimamo kaj izgubiti, lahko pa skupaj z igralci obljubimo borbo na obeh tekmah. Vesel sem, da so v Slovenj Gradcu ponovno začutili rokometno vzdušje in upam, da nas tudi v Trebnjem podpre čim večje število navijačev. Mislim, da se nam obeta zanimiv rokometni vikend in pravi spektakel v Trebnjem."

Tekma za 3. mesto, sobota, 6. april, ob 14.30:
PORAŽENEC POLFINALA 1 : PORAŽENEC POLFINALA 2 (spletni prenos na YouTube kanalu RZS TV in Facebook strani RZS ter obeh klubov)

Finale, sobota, 6. april, ob 17.30:
ZMAGOVALEC POLFINALA 1 : ZMAGOVALEC POLFINALA 2 (prenos na TV Slovenija 2)