19. 4. 2024

Ranfl znova rešil Ormož, tokrat proti Ljubljani

S tekmama v Trebnjem in v Ormožu se je v petek začel 23. krog Lige NLB. Ljubljana je Prlekom dihala za ovratnik vse do konca, imela napad za izenačenje, a klonila z 32:31. Trebanjci so medtem zanesljivo ugnali Koprčane (30:23).

V soboto bo na sporedu še preostalih pet tekem.
LIGA NLB, 23. KROG
Petek, 19. april:
RK TRIMO TREBNJE : RD KOPER 30:23 (17:11)
Jurečič 9 (4), Kotar 4; Makuc 7 (1), Poklar 6.
STATISTIKA

Igralec tekme: Jan Jurečič (RK Trimo Trebnje)

Rokometaši Trima so dosegli še 19. zmago v letošnji sezoni in ob dveh remijih in porazih ostajajo na vrhu državnega prvenstva. Pred drugouvrščenim velenjskim Gorenjem imajo tri točke naskoka, a ob dveh tekmah več. Koprčani so po dveh zaporednih zmagah danes doživeli deseti letošnji poraz in so s 26 točkami na šestem mestu Lige NLB.
Po vodstvu domačih s 3:1 so se Koprčani vrnili in sami povedli s 4:3. V naslednjih nekaj minutah je dvoboj še bil izenačen, nato pa so Trebanjci počasi začeli prevzemati pobudo. Po 15 minutah igre je Staš Slatinek Jovičič zadel za vodstvo +4 (10:6). Po 20 minutah je bilo že +6 (13:7), do glavnega odmora pa varovanci Uroša Zormana niso popustili in na premor odnesli prav tolikšno prednost (17:11).
Tudi po odmoru se potek dvoboja ni bistveno spreminjal. Domačini so lepo prednost držali v svojih rokah, v 48. minuti je Marko Kotar zadel za +8 (25:17). Takšne prednosti pa seveda vodilni in razpoloženi Trebanjci niso več zapravili in na koncu zanesljivo slavili.
Pri Trimu je bil z devetimi goli najuspešnejši Jan Jurečič, štiri je dodal Kotar. Za Koprčane je sedem golov dosegel Andraž Makuc, šest jih je pristavil Tine Poklar.
V naslednjem krogu bodo Trebanjci gostovali pri Svišu Ivančni Gorici, Koprčani pa bodo doma gostili Slovenj Gradec.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jan Jurečič, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"S pravim pristopom in motivacijo smo tekmo pripeljali do konca tako kot znamo. Na nasprotnika smo se dobro pripravili in to pokazali že v začetku tekme. V prvem polčasu smo si že priigrali šest zadetkov prednosti, ki smo jo v drugem delu drugega polčasa uspeli še povišati. Dve točki sta tako po dobri predstavi ostali doma."

Jaka Moljk, rokometaš RD Koper:
"Pred tekmo smo se zavedali, da Trebanjci veljajo za favorita srečanja ter da se bodo na nas dobro pripravili. To so pokazali že v prvem polčasu tekme in si v prvih tridesetih minutah priigrali šest golov prednosti. V začetku drugega polčasa Trebanjcem ni uspelo prednosti še zvišati, vendar se tudi mi nismo uspeli približati na manj kot pet zadetkov. Po menjavi naše obrambe je igra bolj stekla domačim, ki so na koncu slavili z rezultatom 30:23."

RK JERUZALEM ORMOŽ : MRK LJUBLJANA 32:31 (18:14)
Sok 11 (6), Jerenec in Šulek po 5; J. Lukman (1) in Makivić po 7.
STATISTIKA

Igralec tekme: Filip Ranfl RK (Jeruzalem Ormož)

Ormožani so bili pred dvobojem nepremagani na zadnjih štirih ligaških tekmah, od tega so tri dobili in eno remizirali, dobro formo pa so prenesli tudi na tekmo z Ljubljano. S 13. zmago v sezoni in 30 osvojenimi točkami so zdaj na četrtem mestu vsaj začasno prehiteli Krko. Za Ljubljano pa je to šesti poraz v nizu, ob le treh zmagah in šestih točkah se nahaja pri dnu lestvice.
Domači rokometaši so dokaj hitro prvi prevzeli pobudo in večinoma so bili Ljubljančani tisti, ki so tekmeca lovili. Za štiri gole je Ormož pobegnil okoli 15. minute, ko je za 9:5 iz sedemmetrovke zadel Tadej Sok. Domačini so vmes povedli za pet golov, a so se gostje približali le na gol zaostanka pri 12:13. Vseeno so bili v izdihljajih prvega dela spet bolj zbrani Ormožani in v drugi polčas prenesli prednost štirih golov.
Po dobrih desetih minutah nadaljevanja je prednost domačih rokometašev znašala +6 po novem zadetku Soka (25:19). Toda Ljubljančani se niso še predali in znižali zaostanek na -2 po golu Lana Nosana za 25:27. Ljubljančani so ob koncu dvoboja nato nekajkrat prišli tudi le na gol zaostanka, a so Ormožani, tudi ob krajši prekinitvi zaradi izpada elektrike, zdržali nalet in prišli do novih točk, potem ko je zadnji napad Ljubljane oziroma strel Vida Lukmana nekaj sekund pred koncem zaustavil vratar Filip Ranfl.
Ob njem je bil z 11 goli najbolj zaslužen za zmago Ormoža še Sok, po pet golov sta prispevala Filip Jerenec in Teo Šulek. Pri Ljubljani sta po sedem golov dosegla Jure Lukman in Žarko Makivić.
V naslednjem krogu bodo Ormožani gostovali pri Riko Ribnici, Ljubljana pa bo doma gostila Škofljico.

IZJAVI PRED TEKMO:

Gašper Hebar, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Čestitke Ljubljani za predstavo. Mi smo z igro nihali skozi celotno tekmo. Na prelahek način smo večkrat zapravili prednost štirih, petih in celo šestih golov. Slabo smo se vračali in nasprotnik nas je kaznoval s številnimi lahki goli. Pohvala našemu vratarju Filipu Ranflu, ki nas je celo čas držal nad gladino. Na koncu pa mogoče celo zbral obrambo za Evropo."

Jure Lukman, rokometaš MRK Ljubljana:
"V Ormož smo prišli neobremenjeni in v želji po dokazovanju. Z hitro igro smo povzročili največ težav Ormožanom in dosegli številne lahke zadetke. Imeli smo priložnost vsaj za točko, ampak smo v samem zaključku tekme napravili preveč napak. Vedno se nama z bratom Vidom zgodi, da proti Ormožu prideva do metov v ključnih trenutkih tekme."

Sobota, 20. april, ob 19.00:
ŠRD ŠKOFLJICA : RK SVIŠ IVANČNA GORICA

IZJAVI PRED TEKMO:

Luka Kljun, rokometaš ŠRD Škofljica:
"V soboto nas čaka nova zelo težka tekma proti Svišu. Za uspeh na tekmi bo potrebna maksimalna osredotočenost v napadu in obrambi. Tekma je za nas ključna, saj bi se ob uspehu lahko približali mestom, ki omogočajo obstanek v ligi."

Nal Roš Omahen, rokometaš RK Sviš Ivančna Gorica:

"Zavedamo se, da nas na Škofljici čaka težko gostovanje, vendar mi smo osredotočeni nase in verjamemo v pozitiven rezultat."


RD LL GROSIST SLOVAN : RD RIKO RIBNICA

IZJAVI PRED TEKMO:

Bine Pirc, RD LL Grosist Slovan:
"Ribnica je kvalitetna ekipa in zavedamo se, da je proti njej težko igrati, zato pričakujem napet obračun. Ves teden smo se dobro pripravljali in vemo, kaj nas čaka. Sem pa prepričan, da lahko v tekmo vstopimo bolj sproščeni in samozavestni, pote ko smo pretekli vikend premagali Ljubljano. Nadejam se nadaljevanja dobrega niza iger in zmag."

Jagoš Braunović, rokometaš RD Riko Ribnica:
"V soboto nas v Ljubljani čaka zahtevno gostovanje. S Slovanom smo se to sezono pomerili že večkrat, če štejemo še prijateljske tekme, zato bo ta zadnja tekma vsekakor najtežja, saj se obe ekipi dobro poznata. Verjamem, da bi predvsem z dobro igro v obrambi lahko prišli do zmage in s tem nagradili naše navijače."

RD URBANSCAPE LOKA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

IZJAVI PRED TEKMO:

Uroš Milićević, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško:
"Po domači zmagi proti Krki nas v soboto čaka gostovanje v Škofji Loki. Gre za neugodne tekmece, ki igrajo hiter in kombinatoren rokomet, kar smo se lahko prepričali že na prvi medsebojni tekmi. Na njih se bomo dobro pripravili, poizkušali najti vse pomanjkljivosti in jih izkoristiti. V Škofjo Loko odhajamo z jasnim ciljem po osvojitvi obeh točk in nadaljevati zmagoviti niz v državnem prvenstvu."

RK SLOVENJ GRADEC : RK DOBOVA

IZJAVI PRED TEKMO:

Rok Cvetko, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"Naš naslednji nasprotnik je Dobova. V tekmo moramo vstopiti maksimalno zbrani ter odpraviti napake, ki se nam v igri še dogajajo. Nasprotnik je vsekakor vreden spoštovanja a naš cilj je jasen, to je zmaga. Znova si želimo polno dvorano in odličnega vzdušja!"

Nik Rantah, rokometaš RK Dobova:
"V soboto odhajamo na gostovanje v Slovenj Gradec, kjer nas čaka zelo kvaliteten nasprotnik. Z zbrano igro v napadu in čvrsto obrambo si bomo s fanti poskušali priigrati čimbolj ugoden rezultat."

Sobota, 20. april, ob 20.15:
MRK KRKA : RK GORENJE VELENJE (prenos na Sportklub1 in na Facebook strani Sportklub Slovenija)

IZJAVI PRED TEKMO:

Tilen Kukman, rokometaš MRK Krka:
"V soboto naš čaka tekma proti ekipi iz Velenja, ki je trenutno vodilna na lestvici. Velenjčani že celo sezono igrajo na zelo visokem nivoju in tudi proti koncu sezone ne popuščajo. Za nas je tekma pomembna, saj bi nas zmaga približala našemu končnemu cilju. Po nekoliko težjem sporedu z veliko tekmami zopet prihajamo v normalen ritem, ekipa se je nekoliko osvežila in na tekmo se pripravljamo z novim zagonom. Zavedamo se, da naš čaka težka naloga, vendar verjamemo, da nam z vašo pomočjo lahko uspe. Vabim vse navijače in športne navdušence, da nas v soboto podprete na poti do novih dveh točk."

Urban Pipp, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"V soboto nas v Novem mestu čaka težka tekma proti ekipi Krke. Zavedamo se pomembnosti tekme, zato se na nasprotnika dobro pripravljamo. Vabim naše navijače, da se nam pridružijo na gostovanju in nam pomagajo do novih dveh točk."

LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK TRIMO TREBNJE 23 19 2 2 736:584 152 40
2 RK GORENJE VELENJE 21 17 3 1 657:536 121 37
3 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 22 17 1 4 740:636 104 35
4 RK JERUZALEM ORMOŽ 23 13 4 6 625:613 12 30
5 MRK KRKA 22 12 4 6 650:589 61 28
6 RD KOPER 23 13 0 10 678:644 34 26
7 RD RIKO RIBNICA 22 11 2 9 712:677 35 24
8 RK SLOVENJ GRADEC 22 9 2 11 641:658 −17 20
9 RD LL GROSIST SLOVAN 22 8 1 13 610:633 −23 17
10 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 22 6 3 13 617:660 −43 15
11 RD URBANSCAPE LOKA 22 6 3 13 606:663 −57 15
12 ŠRD ŠKOFLJICA 22 5 1 16 582:671 −89 11
13 MRK LJUBLJANA 23 3 0 20 634:761 −127 6
14 RK DOBOVA 21 3 0 18 533:696 −163 6