27. 4. 2024

Dvojna obramba Beličev Krki prinesla prvo točko v borbi za obstanek

V Ligi za obstanek v 1. A ženski rokometni ligi je odigrana prva polovica tekem. Mesto med elito so že ohranile Velenjčanke in Izolanke.

V soboto je Krka po zaslugi dvojne obrambe vratarke Lee Beličev proti Ptuju uspela iztržiti prvo točko (25:25) v Ligi za obstanek. Novomeška vratarka je najprej ubranila strel s sedmih metrov, nato pa še strel po odbiti žogi. Kljub temu njena ekipa ostaja na dnu lestvice za obstanek, do tokratnih tekmic s Ptuja jih ločita dve točki. 

Krka si v zadnjih treh krogih lahko zagotovi obstanek le, da prehiti Ptujčani, a mora v Ligi za obstanek zbrati točko več, saj imajo slednje po treh izmed štirih medsebojnih tekem že zagotovljeno boljše razmerje (dve zmagi in remi).
1. A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, LIGA ZA OBSTANEK, 3. KROG
Petek, 26. april:
ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ-ORMOŽ 25:25 (13:25)
Borišek 8, Robida 7; Kolenko 10 (3), Petrovič 4.
STATISTIKA

IZJAVI PO TEKMI:

Nina Malić, rokometašica ŽRK Krka Novo mesto:
"V začetku tekme smo naredile preveč tehničnih napak in gostje so prišle do višje prednosti. Kljub močni borbi v obrambi vseh 60 minut, je na koncu ostalo premalo moči za preobrat."

Sara Petrovič, rokometašica ŽRK Žiher Hiše Ptuj-Ormož:
"Tokrat smo igrale brez nekaj ključnih igralk, zaradi česar še toliko bolj čestitam svoji ekipi, da smo zdržale kljub odsotnosti le-teh. Za zmago smo naredile preveč tehničnih napak, ampak kljub temu smo vesele s točko."

Sobota, 27. aprila:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK VELENJE 24:25 (11:12)
Treven 5, Polak in Benigar po 4; Priteržnik 12 (7), Jeras 4 (1).
STATISTIKA

IZJAVI PO TEKMI:

Matej Marinac, pomočnik trenerja ŽRK Trgo ABC Izola:
"Vedeli smo, da bo to težka in izenačena tekma dveh ekip, kateri se borita za 5. mesto. V obrambi smo slabo začeli in v napadu smo se mučili za dosego vsakega zadetka. V nadaljevanju tekme smo se zbrali in ulovili nasprotnice ter do konca tekme igrali izenačeno gol za gol. Žal pa smo na koncu naredili nekaj odločilnih napak, kar je na žalost zmago odneslo v Velenje."

Petra Tomić, rokometašica ŽRK Velenje:
"Vedele smo, da prihajamo na zelo težko tekmo. Izola letos igra odlično, kar je pokazala tudi na zaključnem turnirju Pokala Slovenije. Začele smo zelo dobro, vmes malo popustile, vendar smo na koncu zasluženo slavile zmago. Čestitke tudi Izolankam za borbo."

LESTVICA LIGE ZA OBSTANEK
Ekipa Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 ŽRK VELENJE 3 3 0 0 72:65 7 12
2 ŽRK TRGO ABC IZOLA 3 2 0 1 78:73 5 8
3 ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ - ORMOŽ 3 0 1 2 69:75 −6 3
4 ŽRK KRKA NOVO MESTO 3 0 1 2 70:76 −6 1