21. 6. 2006

Moška reprezentanca četrtič zapored na SP

Avstrija – Slovenija 25:31 (13:14)
Gradec - Sejemska dvorana. 1500 gledalcev. Sodnika: Baum in Goralczyk (oba Poljska).
Avstrija: Humenberger, Schlinger 3, Foelser 4, Pferschinger, Kolar, Djukić, Abadir 5, Kainmuller 3, Gunther, Marinović, Lint, Wilczynski 3, Szlezak 7, Wagesreiter. Selektor: Rainer Osmann.
Slovenija: Podpečan, Backovič 2, Kavaš 3, Jovičič 2, Kavtičnik 4 (1), Oštir, Natek 5, Gajič 4, J. Dobelšek 1, Rutenka 4 (1), Praznik, Lubej 5, Žvižej 1, Lapajne. Selektor: Kasim Kamenica.
Sedemmetrovke: Avstrija 1 (0), Slovenija 4 (2).
Izključitve: Avstrija 8, Slovenija 8 minut.
Slovenija je na prvi tekmi v Celju zmagala s 36:26, prepričljiva pa je bila tudi na povratni tekmi kvalifikacij za nastop na SP 2007 v Nemčiji. Za moško reprezentanco bo to že četrti zaporedni nastop na največjem rokometnem tekmovanju, in peti skupno. Prvič je Slovenija na SP igrala leta 1995 na Islandiji, sodelovala pa je še na SP 2001 v Franciji, SP 2003 na Portugalskem in SP 2005 v Tuniziji. SP v Nemčiji se igra od 19. januarja do 4. februarja 2007, gostitelji pa napovedujejo spektakel brez primere. Žreb skupin bo 14. julija v Berlinu.
Avstrijci so bili na povratni tekmi, ki jo je spremljalo tudi 100 slovenskih navijačev, izjemno motivirani, a so varovanci Kasima Kamenice, vršilca dolžnosti selektorja, ves čas nadzorovali potek rezultata. Priložnost sta tokrat dobila Jure Dobelšek in Dragan Gajič, na tribuni pa so ostali Jure Vran, Marko Bezjak, Robi Konečnik in Tomaž Tomšič. Slovenija je z obrambo 6-0 že v prvem polčasu prišla do štirih zadetkov prednosti (14:10), dokončna odločitev pa je padla v zadnjem delu tekme. Avstrijci so v 38. minuti sicer izenačili na 17:17, a v nadaljevanju so slovenski rokometaši povsem zagospodarili na igrišču.