28. 7. 2006

Po Belgiji še zmaga nad mladinci Preventa

1. tekma:
SLOVENIJA – BELGIJA 36 : 21 (13 : 11)
Slovenj Gradec – Športna dvorana v Slovenj Gradcu. 20 gledalcev. Sodnika: Nenad Krstič in Dragan Ljubič (oba Slovenija).
Slovenija: Skok (8 obr.), Karpan (7 obr.), Kaspar (2 obr.); Abrahamsberg 2, Bečirovič 1, Klepej 2, Furlan 5, Bezjak, Poklar 6, Gregorc 4, Kleč 1, Planinšek 3, Šimič 5, Sever 2, Čančar, Skube 5, Hartman 1, Muhovec.
Trener: Janez Ilc
Belgija: Verbelen (7 obr.), Smeets (4 obr.); v. Doorsealer, Verhoven 2, Proszincky 2, Mathys 5, Sas 2, Pavlov, Danse 2, Kedsiora 4, Zgskens 1, Heck 1, Rolet 3.
Trener: Goran Vučičević
2.tekma:
SLOVENIJA – PREVENT mladinci 36 : 23 (16 : 12)
Slovenj Gradec – Športna dvorana v Slovenj Gradcu. 20 gledalcev. Sodnik: Dušan Anderlič (Slovenj Gradec).
Slovenija: Skok, Karpan; Abrahamsberg 3, Bečirovič 1, Klepej, Furlan 4(2), Bezjak 2, Poklar 6, Gregorc 1, Kleč 2, Šimič 3, Sever 4, Čančar 1, Skube 7, Muhovec 2. Trener: Janez Ilc
Prevent mladinci: Kaspar, Markuš; Planinšek 1, Hartman 7(4), Pajenk 1, Marčnkovič 4(2), Hrovat 1, Perger 2, Murko 2, J. Korošec 2, S. Korošec 2, Ješovnik 2, Čolo, Zupanc, Hanžekovič, Podstenšek, Ošlovnik, Kašnik, Horvat, Poklič. Trener: Alen Mihalj
Sedemmetrovke: Slovenija 3(2); Prevent mladinci 10 (6).
Izključitve: Slovenija -., Prevent mladinci -.
Mladinska reprezentanca Slovenije bo v soboto 29. julija zaključila prvi del priprav na EP, ki bo od 10. - 19. avgusta v Innsbrucku. Priprave so za vse športnike najtežji del sezone, a obenem tudi najpomembnejše. Tudi fantje trenerja Janeza Ilca se zavedajo, da brez trdega dela in odrekanja ni rezultatov. Tako so fantje na idiličnih Kopah (1380 m), kjer temperatura redko kdaj presega 22 stopinj, izjemno marljivi in tako strokovni štab s trenerjem Ilcem, pomočnikom Alenom Mihaljem (zadolžen za bazične priprave na Kopah) nima nobenih težav. Je pa res, da so nekateri fantje na priprave prispeli slabše pripravljeni kot bi si vsi skupaj želeli. "V super ambientu na Kopah priprave potekajo po začrtanem planu. Bazični del priprav vodi Alen Mihalj, ki se je skrbno pripravil na delo. Fantje delajo po svojih najboljših močeh in upam, da bodo ujeli tisto pravo formo prav na EP-u. Z rezultati in igro se zaenkrat ne obremenjujemo. Taktični del in uigravanje ekipe bo na vrsti v drugem delu priprav, katerega pričnemo v torek v Slovenj Gradcu. Čaka nas še pet težkih tekem. Dvakrat proti Hrvaški (2. in 3. avgust), dvakrat proti Srbiji (7. in 8. avgust) ter še tekma proti članom Preventa (4. avgust)." je za uvod dejal strateg Ribnice in mladinske vrste Janez Ilc. Lahko pa dodamo, da je zaenkrat najbolj pripravljeni igralec Sebastian Skube (Trimo Trebnje) in samo upamo lahko, da bodo ostali igralci ujeli podobno formo do odhoda na EP. Na dopoldanskem petkovem treningu je reprezentante obiskal direktor reprezentanc Stane Ostrelič, kateri je fantom zaželel, da se čim bolje pripravijo in dosežejo čim boljšo uvrstitev. Ostrelič pa je poudaril, da zmaguje kolektiv in ne posamezniki. Prav ta ekipa je zelo močna kot kolektiv, in če bo delovala kot kolektiv bo lahko igrala vidno vlogo v Avstrijo.