28. 7. 2006

Kadeti na EP štartali z remijem

Slovenija : Slovaška 34:34 ( 20:18 )
Dvorana TTÜ, sodnika: Mazeika in Gatelis (Latvija)Slovenija: Čudič, Rojc 1, Praznik, Šalamon 2, Peterlin 2, Razgor 1, Špegel, Dolenec 9, Župič, Svetelšek 5, Zbičajnik 2, Paladin 6, Kodelja 5, Bombač 1.Slovaška: Hruščak 7, Mokris 1, Guzy 9, Balaz Firit 7, Kušarik, Kozak 6, Bokol 2, Popcak, Barabas, Kopco 3, Bohac, Urban 5, Stryrancak.

Slovenska kadetska moška rokometna reprezentanca je odigrala svojo prvo tekmo na EP, ki se odvija v estonskem Talinu in remizirala s 34:34 z izbrano vrsto Slovaške. S sredine so kot prvi krenili slovenski rokometaši, katerim pa je slovaški vratar prve štiri strele ubranil, tako da so iz svojega drugega poskusa povedli v drugi minuti Slovaki. Slovenci so nato napravili delni izid 4:0, a so slovaški reprezentantje po zaslugi svojega vratarja zniževali rezultat in v 12. minuti povedli z zadetkom, ob premoči enega igralca, saj je bil izključen Uroš Paladin.
V 15. minuti so imeli Slovaki na voljo drugo sedemmetrovko – prvo je Čudič branil – tokrat žal ne in Slovaki so povedli za zadetek, minuto za tem pa prvič za dva, a so prek Rojca in Svetelška Slovenci hitro izenačili. Slovaki so znova povedli za dva, vendar so Slovenci zadeli štrikrat zaporedoma in prešli v vodstvo za dva gola, tri gole od tega je dosegel Kodelja. Do konca polčasa sta sodnika na obeh straneh izključila po dva igralca, Slovaki so imeli na voljo tudi najstrožjo kazen, ki so jo izkoristili, a se rezultat ni spremenil, tako se je končal prvi del tekme z 20:18. Največ zadetkov je dosegel Tomo Kodelja, in sicer pet.
Sodnika sta v prvih dveh minutah nadaljevanja naprej dosodila sedemmetrovko v korist Slovakov, ki so jo zadeli in nato še izključila dva slovenska igralca, enega za drugim in Slovaki, ki so igrali prav enako grobo, so darilo sprejeli in izenačili rezultat na 21:21, v 39. pa prešli v vodstvo za tri zadetke. Slovenci so do 42. minute zadeli le enkrat, v tem času pa zgrešili kar nekaj lepih priložnosti in iz štirih poskusov iz sedmih metrov niti enkrat dosegli zadetka.
V 47. minuti so slovaški kadeti prišli do najvišje prednosti na tekmi, in sicer štirih zadetkov, izbrancem Aleša Praznika pa igra v napadu še naprej ni stekla, s kar nekaj čudnimi odločitvami v škodo Slovencev pa sta poskrbela še sodnika. V zadnjih desetih minutah srečanja pa je igra v napadu le stekla, razigral se je predvsem kapetan ekipe Dolenec, ki je dosegel v tem času pet zadetkov, v vratih pa je vratar Čudič poskrbel za nekaj lepih obramb in rezultatka prednost Slovakov se je pričela topiti.V 59. minuti so slovenski rezultati izenačili na 34:34 in imeli v zadnjih 20 sekund za zmago, a se nažalost ni izšlo.

Izjavi po tekmi:
Boštjan Špegel, igralec Slovenije: “Mislim, da smo imeli na začetku tekme malo treme in da je to tudi glavni vzrok, saj smo šele pričeli s turnirjem in smo bili vsi neučakani. Mislim, da bo v naslednjih tekmah igra že hitreje stekla kot pa danes.”
Uroš Paladin, igralec Slovenije: “Mislim, da je razlog za izenačen rezultat, da nam ni steklo v napadu, poleg tega smo zgrešili veliko stoprocentnih priložnosti in štiri sedemmetrovke. Kljub temu pa mislim, da nismo tako slabo igrali v napadu, saj smo imeli nekaj problemov tudi v obrambi. Menim pa, da imamo še dosti rezerve v napadu pred nadaljevanjem turnirja.”