16. 8. 2006

Pomembna zmaga za vrnitev načete samozavesti

SLOVENIJA – SLOVAŠKA 30 : 28 (11: 14)
Innsbruck – Univerzitetna dvorana v Innsbrucku. 200 gledalcev. Sodnika: Lars Geipel (Nemčija) in Marcus Helbig (Nemčija).
Slovenija: Skok (20 obramb), Karpan; Bečirovič 2, Hartman, Bezjak 2, Kleč 5, Gregorc 1, Skube 4, Poklar 8(4), Ilc 3, Furlan 4, Muhovec, Sever, Abrahamsberg 1. Trener: Janez Ilc
Slovaška: Barta, Paul (21 obramb); Urban 4, Szucs 3, Balaz 1, Mikus 3, Kolesar 1, Gamrat, Badura 2, Geci 1, Misencik 3, Petro 3, Kovacech 1, Mikeci 6(/4). Trener: Zoltan Heister
Sedemmetrovke: Slovenija 6/4; Slovaška 6/4.
Izključitve: Slovenija 8; Slovaška 6 minut.

Kljub slabemu dnevu zmaga
Po porazu z Dansko je mlade varovance trenerja Janeza Ilca pričakala jezikova juha, po kateri so se nekateri fantje le nekoliko zamislili na svojih predstavah v Innsbrucku. Tokrat proti Slovaški fantje res niso imeli svojega dne, ampak z izrazito borbenostjo ter veliko željo so na koncu le zlomili odpor žilavih Slovakov. V prvem polčasu smo spremljali slabo rokometno predstavo, kjer sta obe moštvi tekmovali kdo bo napravil več napak. Pred odhodom na odmor so jih več storili neprepoznavni Slovenci (8 tehničnih napak) in Slovaki so zasluženo odšli na odmor s tremi zadetki prednosti (14:11).

Izjemna vratarja
Visoko oceno v prvem polčasu sta si zaslužila le vratarja Skok (12 obramb) pri Sloveniji ter Paul (13 obramb) pri Slovaški. Tako izjemnih obramb vratarjev na prvenstvu nismo videli veliko. Tudi v 2. polčasu sta vratarja nadaljevala izjemno. Matevž Skok se je na koncu zaustavil pri številki 20, eno več pa je zbral slovaški kolega Teodor Paul.

Skok in Ilc reševala kožo soigralcev,
Kriza slovenskih mladih upov se je nadaljevala tudi na začetku drugega polčasa, ampak je svoje soigralce v vratih reševal Skok (20 obramb), ki je branil briljantno. Ob tem so Slovaki zapravili še dve sedemmetrovki, dolgo pričakovano živahnost pa je v napad Slovenije vnesel Ilc s tremi goli, dvema asistencama ter dvema priborjenima sedemmetrovkama. Tako Slovenci v 41. minuti le povedejo z 19:18. V 52. minuti pri vodstvu s 24:22 Furlan ter Kleč zapravita protinapada in glej ga zlomka Slovaki se vrnejo v igro (26:26). V dramatičnem zaključku so Ilčevi varovanci bolj zbrani od Slovakov in pomembna zmaga za vrnitev načete samozavesti je v njihovih rokah.

Ni konca s poškodbami
Ob Roku Šimiču, ki je zaradi poškodbe prsta že končal prvenstvo ter Gregorju Klepeju, ki zaradi poškodbe tetive na nogi ni nastopil proti Slovakom, je novo hudo poškodbo staknil Boris Bečirovič (meniskus). Ko pišemo te vrstice smo iz bolnišnice žal dobili slabo novico. Ribničan si je poškodoval meniskus in bo v kratkem odpotoval proti domu. Soigralci in strokovni tim »Bečotu« želijo čim prejšnje okrevanje ter uspešno vrnitev na rokometna igrišča. Brez obiska v bolnišnici pa ni mogel niti Nejc Poklar, a na srečo poškodba ni hujše narave.

V sredo prost dan, v četrtek Belorusi
Jutri je na prvenstvu prost dan. Pri fantih se že dodobra pozna utrujenost in posledica tega so tudi poškodbe. V četrtek Slovenijo čakajo Belorusi, moštvo, ki je po telesni moči številka 1 tega prvenstva v Innsbrucku.