21. 12. 2007

Moška reprezentanca začenja priprave za EP 2008

Miro Požun, novi selektor članske reprezentance, je v četrtek, 20. decembra, objavil ožji seznam kandidatov za nastop na EP, ki bo prihodnje leto na Norveškem od 17. do 27. januarja. Izbrana vrsta se bo zbrala 25. decembra v Brežicah, vmes se bo odpravila v Beograd, kjer bo odigrala prijateljsko tekmo z olimpijsko reprezentanco Srbije. Drugi del priprav se bo začel 1. januarja 2008 v Kopru. Na Obali bodo fantje ostalo do 6. januarja, v tem času pa bodo na turnirju za pokal Croatia/Slovenija odigrali tekmi z reprezentancama Bosne in Hercegovine in Švedske. Tretji del priprav bo v Velenju, 10. in 11. januarja pa bo izbrana vrsta gostovala na Slovaškem, kjer bo odigrala dve tekmi s člansko selekcijo gostiteljev.
» V primerjavi s seznamom Kamenice je na mojem nov le Roman Pungartnik, ki zaradi zelo dobrih predstav v nemški ligi in evropski ligi prvakov ni sporen. Kljub temu sem se odločil za nekatere manjše kadrovske korekcije, s seznama sem črtal Zorana Jovičiča, Marka Oštirja, Nenada Bilbijo, Matjaža Brumna in Renata Vugrinca, namesto njih pa na širši seznam uvrstil Davida Koražijo, Gorana Kozomaro, Davida Miklavčiča in Miho Žvižeja. Z Alešem Pajovičem in Vugrincem ni bilo soglasja za nastop na Norveškem, a mi je slednji zatrdil, da je v primeru igralskega izpada na položaju desnega srednjega igralca v prihodnosti pripravljen nastopiti za reprezentanco,« je ob tem povedal Požun. Brumen je še vedno v obdobju rehabilitacije poškodovane rame, čeprav že igra za koprski Cimos, bolj problematična sta oba naša španska legionarja Beno Lapajne in Zoran Lubej. Prvi ima poškodovano mišico v komolčnem sklepu, drugega pa pesti ukleščena medvretenčna ploščica.
Prvega dela priprav, ki se bo začel 25. decembra v Brežicah, se bodo udeležili - vratarji: Dušan Podpečan (Kadetten Schaffhausen), Gorazd Škof in Aljoša Rezar (oba Celje Pivovarna Laško); levi krili: Luka Žvižej (Pick Szeged) in Jure Dobelšek (Gorenje); levi zunanji: Miladin Kozlina (Celje Pivovarna Laško), Ognjen Backovič (Teucro) in Rok Praznik (Cimos Koper); srednji zunanji: David Špiler (Celje Pivovarna Laško); desni zunanji: Jure Natek (Chambery), Boštjan Kavaš (Gorenje) in David Miklavčič (Trimo Trebnje); desni krili: Dragan Gajič (Celje Pivovarna Laško) in Robi Konečnik (Gold Club); krožni napadalci: Matjaž Mlakar (Gorenje), Miha Žvižej (Slovan) in Goran Kozomara (Aalborg). Uroš Zorman (Ciudad Real) se bo pripravam pridružil 29. decembra, Roman Pungartnik (Gummersbach) in Vid Kavtičnik (Kiel) pa 1. januarja prihodnje leto v Kopru.