6. 12. 2007

Tudi v drugo boljši od Švicarjev

Slovenija – Švica35:29 (16:11)
Trbovlje - Dvorana Polaj. 1100 gledalcev. Sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Slovenija).
Slovenija: Vončina, Škof (7 obramb – 1 x 7m), Rezar (7 obramb); Kozlina 1, Miklavčič 7, J. Dobelšek 9, U. Rapotec 4, Ščurek 1, Mlakar 1, Kavaš 2, Špiler 1, Se. Skube 1, Konečnik, Praznik 3, Gajič 3, Nikolič 2. Selektor: Kasim Kamenica.
Švica: Merz (1 obramba), Stauber (4 obrambe – 1 x 7m), Ebinger; Steiger,Parolo 2, Kurth 1, Uršiš4, Schmid 6, Hess 1, Grauber 6, Egenschwiller 1, Fellman 3, Oltamanns, Struebin, Vukelic 4, Bucher 1. Selektor: Dragan Đukić.
Sedemmetrovke: Slovenija 10 (9), Švica 5 (4).
Izključitve: Slovenija 6, Švica 2 minuti.

V Sevnici je bilo dramatično in napeto, v odličnem vzdušju v Trbovljah, pa dvomov o zmagovalcu ni bilo. Slovenski rokometaši so v drugo gladko ugnali Švico. V prvi postavi je bil v vlogi organizatorja igre mladi Trebanjec Sebastian Skube, obramba naših z Rokom Praznikom in Miladinom Kozlino je bila čvrsta, vratar Gorazd Škof razpoložen, v napadu pa je bil učinkovit David Miklavčič. To je bilo dovolj za gladko vodstvo že ob koncu prvega polčasa. V nadaljevanju so slovenski igralci še povišali prednost in vodili tudi z desetimi zadetki razlike (26:16). Dvoma o zmagovalcu ni bilo, tekma pa je imela tudi humanitarni pridih, saj je Hypo Group Alpe Adria, sicer generalni pokrovitelj rokometnih reprezentanc, trboveljski bolnišnici predala ček za 3000 evrov, kot pomoč za nakup plazme sterilizatorja. Moška reprezentanca, sestavljena z igralci iz slovenske lige, je tako z odliko opravila uvodni del priprav za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od 17. do 27. januarja prihodnje leto na Norveškem.