30. 1. 2007

Moška članska reprezentanca deseta na svetu

Slovenija – Madžarska 33:34 (16:16)
Hamburg – Color Line Arena. 9000 gledalcev. Sodnika: Licis in Stolarovs (oba Latvija).
Slovenija: Škof (8 obramb), Lapajne (5 obramb); Kozlina 7, Backovič 2, Ivančič, Jovičič 5 (2), Gajič, Mlakar, Natek 2, Kavaš, Špiler 1, Škof, Brumen 12, Rutenka 2, Lapajne, Lubej 2. Selektor: Kasim Kamenica.
Madžarska: Puljezević (5 obramb), Fazekas (17 obramb), Ilyes 4, Csaszar 8 (4), Diaz 6, Moscai 1, Gal 5, Ivancsik, Tombor 4, Katzirz, Fazekas, K. Nagy, L. Nagy 2, Herbert, Vadkerti 4. Selektor: Laszlo Skaliczky.
Sedemmetrovke: Slovenija 2 (2), Madžarska 4 (4). Izključitve: Slovenija 6, Madžarska 8 minut. Igralec tekme po izboru IHF: Matjaž Brumen.
Slovenski rokometaši so doživeli še peti zaporedni poraz. Tudi tokrat so bili zelo blizu uspeha, a jim v dramatični končnici ni uspelo ohraniti koncentracije. S porazom proti Madžarski je Slovenija osvojila 10. mesto kar je najboljši rezultat v zgodovini nastopov na svetovnih prvenstvih. Leta 1995 na SP na Islandiji je bila Slovenija osemnajsta, na SP 2001 v Franciji sedemnajsta, na SP 2003 na Portugalskem enajsta, pred dvema letoma na SP v Tuniziji pa dvanajsta.
Tekma je bila zelo izenačena. Hitre akcije so si sledile na obeh straneh, nekoliko bolj uspešni pa sob bili Madžari, ki so imeli v vratih razpoloženega Nandorja Fazekasa. V drugem polčasu je Slovenija nekajkrat izenačila in prišla do napada za vodstvo. Podobno je bilo tudi v dramatični končnici, ko je na sceno stopil Nenad Puljezević. Razpoložena Matjaž Brumen in Miladin Kozlina sta bila premalo za popoln uspeh in Madžarska se je ob koncu veselila zaslužene zmage. Slovenska reprezentanca se bo domov vrnila v sredo, zgodaj popoldne.