24. 1. 2007

Nemčija je bila premočna

Nemčija – Slovenija 35:29 (17:14)
Halle – Štadion Gerry Weber. 11.000 gledalcev. Sodnika: Olesen in Pedersen (Danska).Nemčija: Fritz (9 obramb – 1 x7m), Bitter (4 obrambe -1 x 7m); Hens 9, Roggisch, Klein, Preiss 2, Glandorf 4, Baur 2, Zeitz 1, Jansen 5 (3), Kraus, Kehrmann 8, Kaufmann, Schwarzer 4. Selektor: Heiner Brand.
Slovenija: Škof (5 obramb – 1 x 7m), Lapajne (3 obrambe); Kozlina 4, Backovič, Ivančič 2, Gajič 1, Mlakar, Natek, Kavaš 2, Špiler 1, Brumen 2, Rutenka 12 (5), Lubej 4, Žvižej 1. Selektor: Kasim Kamenica.Sedemmetrovke: Slovenija 10 (5), Nemčija 4 (3).Izključitve: Slovenija 6, Nemčija 14 minut. Igralec tekme po izboru IHF: Pascal Hens (Nemčija).
Slovenski rokometaši tokrat niso bili kos favoriziranim Nemcem, ki so kot gostitelji SP imeli sijajno podporo s tribun. Slovenija je tako doživela prvi poraz na letošnjem SP, a v boju za četrtfinale ni še nič izgubljenega. Že nocoj slovensko izbrano vrsto ob 20.30 v Halleju čaka nova tekma, tokrat z aktualnimi evropskimi prvaki Francozi. Proti Nemčiji je bilo napak v slovenski igri preveč, predvsem v trenutkih, ko so varovanci selektorja Kasima Kamenice imeli prednost igralca več na igrišču. Nemčija si je že v prvem polčasu priigralla šest zadetkov prednosti (13:7), a je Slovencem do izteka 30. minute uspelo ujeti priključek. Podobno je bilo tudi v nadaljevanju, ko je tekmec nadzoroval potek rezultata. Bojevitost in srčnost tokrat nista bila dovolj, saj je bilo napak v obrambi in napadu preveč.
“Nič še ni izgubljeno. Tokrat so bile določene okoliščine proti nam, čakajo pa nas še tri tekme v boju za izpolnitev našega cilja – uvrstitve v četrtfinale,” je po tekmi povedal Zoran Lubej.