20. 1. 2007

Visoka zmaga za ogrevanje

Slovenija – Grenlandija 35:21 (17:9)
Wetzlar - Dvorana Mittelhessen. 4500 gledalcev. Sodnika: Karabas-Chi in Kolahdouzan (Iran).Slovenija: Škof (9 obramb), Lapajne (14 obramb); Kozlina 1, Backovič 3, Ivančič 1, Gajič 1, Mlakar 2, Natek 1, Kavaš 2, Špiler 3, Brumen 3, Rutenka 5 (2), Lubej 7 (3), Žvižej 5. Selektor: Kasim Kamenica.
Grenlandija: Davidsen, Winter-Hansen (15 obramb – 1 x 7m); R. Larsen 1, J. Larsen 3 (2), Kreutzmann 10, Lorentzen 1, Thorfleifsen 1, Sorensen, Kristiansen, Dahl Hoegh 3, Rosing, Neuhaus, Groth, Motzfeldt 2. Selektor: Jakob Andreasen. Sedemmetrovke: Slovenija 6 (5), Grenlandija 2 (2). Izključitve: Slovenija 10, Grenlandija 8 minut. Igralec tekme po izboru IHF: Angutimmarik Kreutzmann (Grenlandija).
Slovenski rokometaši so kljub določenim težavam prebili led in dosegli prvo zmago v skupini A. Grenlandija je bila simpatičen tekmec, ki je po besedah njihovega selektorja Jakoba Andreasena pokazal vse, česar je sposoben. Na drugi strani je bil slovenski selektor Kasim Kamenica zadovoljen predvsem z zmago in dejstvom, da si je vseh 14 igralcev razdelilo minutažo. Sergej Rutenka, ki okreva po poškodbi je ves čas igral v obrambi in dosegel tri zadetke iz polprotinapadov. Grenlandija je povedla z 1:1 in 2:1, vse ostalo pa je bilo v znaku slovenskih igralcev, ki so sicer veliko grešili, a je bila razlika v kvaliteti očitna. Na tribuni sta tokrat ostala Zoran Jovičič in Goran Kozomara, v prvem polčasu pa so na igrišče stopili vsi, z izjemo Matjaža Brumna in Roka Ivančiča, ki sta igrala v nadaljevanju. Pri tekmecu se je najbolj izkazal 18-letni Angutimmarik Kreutzmann, sicer član danskega drugoligaša Silkeborga. V nedeljo, 21. januarja se bo Slovenija ob 18. uri pomerila s Kuvajtom, ki ga vodi slovenski trener Niko Markovič.
"Zadovoljen sem z zmago, ne pa tudi našo igro. Trenutno smo na 60 odstotkov potenciala in prepričan sem, da imamo še veliko rezerv. Pomembno je, da so vsi igralci začutili utrip svetovnega prvenstva in dobili priložnost za igro. Več pozornosti smo posvetili igralcem, ki so bili v zadnjih dneh poškodovani in bolni. To so bili Kavaš, Kozlina, Brumen in Rutenka. Slednji je odigral prvo tekmo po dveh mesecih premora," je po zmagi povedal slovenski selektor Kasim Kamenica.