20. 6. 2007

Sklepi 6. izredne seje skupščine RZS

Na 6. seji skupščine RZS, ki je potekala v torek, 19. junija 2007 od 17.00 ure dalje v M hotelu, so člani RZS z večino glasov sprejeli sklepe povezane s tekmovanjem v naslednji sezoni.
Z večino glasov je bil sprejet predlog Združenja 1. A MRL, da se poveča število igralcev, ki imajo pravico nastopa na tekmi in so prijavljeni v Uradnem zapisniku tekme, in sicer se je število igralcev, ki lahko nastopijo na posamezni tekmi v 1. A MRL in so navedeni v uradnem zapisniku tekme povečalo iz 14 na 16 igralcev. Enak sklep jebil sprejet tudi za 1. B DRL moški in 2. DRL moški. Na predlog Združenja 1. A MRL je bil sprejet tudi sklep glede števila nastopa tujih igralcev v Republiki Sloveniji, in sicerje dovoljeno v1. A MRLna eni tekmi v uradnem zapisniku prijaviti največ 6 igralcev, ki nimajo pravice nastopa za slovensko reprezentanco.
Člani RZS so v nadaljevanju sprejeli tudi sklepe o spremembah v 34. in 53. členu Registracijskega pravilnika. Spremembe 32. člena prinašajo podaljšanje prestopnega roka do 01. marca ter možnost posoje igralcev v obdobju od 15. junija do 30. avgusta in velja za eno tekmovalno sezono. Po novem se lahko igralci oz. igralkeregistrirajo na podlagi mednarodnega certifikata, ki je izdan do 01. marca za tekočo tekmovalno sezono. V primeru registracije igralca oz. igralke do 30. avgusta tekočega leta ima igralec oz. igralka po 01. septembru pravico registracije za drugi klub. Sprememba v 53. členu pa je izenačila vrednost točke za izračun višine nadomestila za vložena materialna in finančna sredstva za usposabljanje in vzgojo igralca, ki sedaj znaša 200 EUR tako za igralce kot tudi za igralke. Ob koncu se je sprejel še sklep, da se vse takse, ki so v Registracijskem pravilniku še v SIT preračunajo v EUR po centralnem paritetnem tečaju 1 EUR = 239,64 SIT.