9. 7. 2007

Čehi boljši

Slovenija – Češka 23:25 (12:17)
Slovenija: Čudič (5 obramb – 2 x 7m), Vrbinc (8 obramb), Župič (2 obrambi); Šišmanovič 4 (1), Kodelja 3 (1), Ajdari 1, Čemas 2, Svetelšek 3, Slamar 3, Bombač, Drugovič 4, Vrečar 1, Dolenec 1, Flajs 1, Pahor, Špegel. Trener: Slavko Ivezič.
Češka: Mrkva (7 obramb), Bavlinka (11 obramb – 1 x 7m); Kavka 2, Brykner 3, Šira, Kotrc 3, Sliwka 1, Hrstka 1, Vala 1, Diviš 1, Treštik 1, Čip 4, Bečvar 3, Krupa 5 (2), Civkl. Trener: Jaroslav Hudeček.
Sedemmetrovke: Slovenija 3 (2), Češka 4 (2).
Izključitve: Slovenija 8, Češka 10 minut.

Tekma med Slovenijo in Češko je bila zadnja v drugem delu tekmovanja, že pred začetkom pa je bilo jasno, da bo šlo zgolj za prestiž, saj sta si obe reprezentanci že zagotovili napredovanje v polfinale odprtega evropskega prvenstva za kadete, ki poteka v Göteborgu. Zmaga Češke je bila povsem zaslužena, saj je vodila od začetka do konca tekme. V drugem polčasu so Čehi v 38. minuti povedli že s 23:17, a se je mladim Slovencem uspelo vrniti v igro in priti le na zadetek zaostanka (23:22). A za kaj več jim je zmanjkalo moči in časa. V polfinalu se bo Slovenija pomerila s Španijo, Češka pa bo igrala proti Švedski.