20. 12. 2007

Seznam 28 kandidatov za nastop na EP na Norveškem

V ponedeljek, 17. decembra, se je iztekel rok za prijavo 28 igralcev, ki bodo imeli pravico nastopa na EP, ki bo na Norveškem od 17. do 27. januarja prihodnje leto. Ožji seznam, na katerem bo 19 imen, bo selektor Miro Požun objavil v četrtek, 20. decembra, priprave za EP pa se bodo začele 25. decembra v Čatežu. Na prvi del priprav bo Požun povabi 19 igralcev, zraven pa ne bo Vida Kavtičnika, Romana Pungartnika, Uroša Zormana in Bena Lapajneta, moška reprezentanca pa bo 28. decembra gostovala v Beogradu, kjer se po v okviru dneva srbskega rokometa pomerila z olimpijsko selekcijo Srbije.
Prijavljeni za EP 2008
Vratarji: Beno Lapajne (CAI Aragon - Španija), Dušan Podpečan (Kadetten Schaffhausen - Švica), Gorazd Škof, Aljoša Rezar (oba Celje PL)
Leva krila: Luka Žvižej (Pick Szeged - Madžarska), Jure Dobelšek (Gorenje), Uroš Rapotec (Cimos Koper), David Koražija (Gold Club)
Levi zunanji: Aleš Pajovič (Ciudad Real - Španija), Miladin Kozlina (Celje PL), Ognjen Backovič (Teucro - Španija), Rok Praznik (Cimos Koper)