24. 3. 2008

Z zmago do vstopnice za mladinsko EP

Bosna in Hercegovina - Slovenija 30:34 (13:17)
Nikšić – Športna dvorana. 200 gledalcev. Sodnika: Agakišijev in Vagif (Azerbajdžan).
Bosna in Hercegovina: Tatar, Perić, Sabljić 4, Salman, Velić 4, Čuljak 3, Jojić, Zečević 2, Mimić, Kamberović, Ovčina 7,Ristić, Panić 10, Duvnjak. Trener: Aleksandar Dugić.
Slovenija: Čudič (21 obramb, 2 x 7-m), Župič; Rojc 4, Pučnik 3, Svetelšek, Peterlin 1, Matešič, Bombač 7 (1), Dolenec 4 (1), Anderluh 8, Paladin 2, Drožina 2, Flajs 3, Razgor. Trener: Slavko Ivezič.

Slovenska rokometna reprezentanca se je z zmago proti ekipi Bosni in Hercegovini zasluženo uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo konec julija potekalo v Romuniji. Potem, ko so Švedi v drugem krogu s 36:29 gladko ugnali gostitelje Črnogorce, je bilo jasno, da zmaga naših upov nad BiH odpira vrata EP. Varovanci trernerja Slavka Iveziča so s čvrsto obrambo 5-1 in kolektivno igro v napadu že na samem začetku prevzeli pobudo in ritem stopnjevali vse do 50. minute srečanja, ko je po devetih zadetkih prednosti koncentracija malce popustila. Nasprotniki so ponujeno priložnost znali izkoristiti in poraz omilili. Poleg Dejana Anderluha je v vratih naše izbrane vrste blestel Aljoša Čudič, ki je zbral 21 obramb, od tega dve s sedmih metrov. V nedeljo, 24. marca, slovenske mladince čaka še zadnja tekma s Švedsko, ki bo zgolj prestižnega pomena, oziroma bo odločala o prvem mestu v kvalifikacijski skupini. Že pred zadnjim krogom je namreč jasno, da bodo na EP potovali slovenki in švedski upi.
Izjava
Slavko Ivezič, trener Slovenije : »Naša ekipa ima še vedno prevelika nihanja v igri, tako v obrambi kot v napadu. A vendarle je bila naša koncentracija tokrat na višjem nivoju kot na prvi tekmi, kar se je poznalo vse do zadnje četrtine tekme, ko smo že pogledovali na semafor in dovolili tekmecu, da je zmanjšal razliko. Kljub temu sem z nastopom zadovoljen, saj se iz tekme v tekme naša forma stopnjuje. Hkrati pa sem vesel, da bo tudi ta generacija odšla na EP nabirat prepotrebne izkušnje za svojo nadaljnjo športno pot.«