21. 3. 2008

Moška članska vrsta je odigrala prvo tekmo na Madžarskem

Madžarska - Slovenija33:29 (16:15)
Miškolc - Športna dvorana. 1500 gledalcev. Sodnika: Lemme in Ullrich (Nemčija).
Madžarska: Fazekas, Mikler, Zubai 3, Grebenar 3, Szucs 1, Gulyas 4, K. Nagy 4, Toro 2, T. Ivancsik 3, Gal 3, Harsanyi 1, Csazar 4, Ilyes 4.
Slovenija: Rezar, Vončina; U. Rapotec 5, Mlakar 2, Natek 5, Dujmovič 1, Brume 3, Špiler 7, Miklavčič 1, Praznik 1, Gajič 3, Skube 1, Žvižej.
Pri gostiteljih Madžarih, ki bodo v junijskih dodatnih kvalifikacijah za nastop na SP 2009 igrali proti BiH, je manjkala vrsta igralcev. Od prvega zvezdnika Laszla Nagyja iz Barcelone, do vratarja Nenada Puljezevića. Podobno je bilo tudi s slovensko izbrano vrsto, ki je v Miškolc odpotovala brez devetih igralcev z letošnjega EP na Norveškem, na včerajšnjem dopoldanske treningu se je poškodoval še Goran Kozomara, ki je skupaj z Gorazdom Škofom in Vidom Kavtičnikom moral na tribuno nabito polne dvorane. Slovenski izbrani vrsti se je po besedah selektorja Mira Požuna poznalo predvsem pomanjkanje obrambnih igralcev. Vso tekmo je odlično branil Aljoša Rezar, na levem zunanjem je ob Roku Prazniku priložnost dobil Marko Dujmovič, dvig forme pa je na srednje zunanje napovedal David Špiler, ki si je minutažo delil s Sebastianom Skubetom. Odločitev o zmagovalcu je padla v drugem delu drugega polčasa, ko so si gostitelji priigrali štiri zadetke prednosti, ki so jih ohranili do konca tekme. Danes ob 17. uri bo slovenska izbrana vrsta igrala še z Romunijo.
Miro Požun - selektor Slovenije: »Prijetno sem bil presenečen nad našo igro, glede na to da nam je manjkal cel kup igralcev, ki so sicer nosilci igre. V ogenj so zato morali nekateri debitanti, ki so dobro opravili svoje delo. Odličen v vratih pa je bil Aljoša Rezar.«