28. 7. 2008

Mladinke na SP izgubile tudi proti Madžarski

Slovenija - Madžarska 24:33 (12:16)
Skopje - Športna dvorana. 100 gledalcev. Sodnika: Andersen in Sodal (Norveška).
Slovenija: Čolič (3 obrambe), Šoberl (13 obramb); Toplak 2, Gregorc, Šon, Jankovič, Prapotnik, Videnič 1, Vidic 10 (6), Filipovič 2, Varlec 2, Mavsar 2 (1), Koren 2, Krhlikar 5.
Madžarska: Vig (12 obramb), Futaki; Gulya, Tamas 7, Turcsayi, Kovacsic 7 (3), Szolosi 3, Hornyak 6, Lerant 4, Dajka 2, Kisfaludy, Dravai, Horvath 2, Deaki 2.
Sedemmetrovke: Slovenija 8 (7), Madžarska 3 (3).
Izključitve: Slovenija 2, Madžarska 14 minut.
Slovenskim mladinkam se ni uspelo uvrstiti med najboljših 12 na svetu v svoji starostni kategoriji. S porazom proti Madžarski so izgubile vse upe o uvrstitvi na tretje mesto. Tudi zato, ker je bila Islandija boljša od Nemčije. Današnja tekma z Romunijo bo zato zgolj formalnost, varovanke trenerke Marte Bon pa v nadaljevanju čaka boj za razvrstitev od 13. do 20. mesta. Slovenke so sicer odlično začele tekmo z Madžarsko in v 7. minuti povedle s 4:1. Vodile so še v 20. minuti, ko je bilo 10:9, a potem so tekmice z delnim izidom 5:0 prevzele nadzor nad potekom rezultata. Madžarske so v drugem polčasu nato še stopnjevale ritem in zasluženo zmagale.
Izidi, skupina A (Ohrid): Nemčija - Islandija 23:24 (13:11); vrstni red: 1. Madžarska 5 točk, 2. Nemčija 4, 3. Islandija 4, 4. Slovenija 1, 5. Romunija 0; skupina B (Gevgelija): Angola - Japonska 26:24 (15:11), Črna gora - Kazahstan 30:28 (18:15); vrstni red: 1. Črna gora 6, 2. Danska 4, 3. Japonska 2, 4. Angola 2, 5. Kazahstan 0; skupina C (Ohrid): Brazilija - Avstralija 34:12 (18:6), Hrvaška - Makedonija 34:20 (16:6); vrstni red: 1. Hrvaška 6, 2. Južna Koreja 4, 3. Brazilija 2, 4. Makedonija 2, 5. Avstralija 0; skupina D (Vinica): Tajvan - Alžirija 28:18 (14:6), Francija - Argentina 28:16 (12:9); vrstni red: 1. Francija 6, 2. Španija 4, 3. Argentina 2, 4. Tajvan 2, 5. Alžirija 0