31. 12. 2009

Slovenski rokometaši in rokometašice si v letu 2010 želijo ...

Luka Žvižej, član madžarskega Picka Szegeda in slovenski reprezentant: "Leto 2009 si bom zapomnil po lepih dogodkih na osebni ravni, po športni pa po naši uvrstitvi na evropsko prvenstvo, nogometni na svetovno in lepi zgodbi košarkarjev na evropskem prvenstvu. V letu 2010 si želim predvsem zdravja, sreče, vse ostalo pride sproti. Bralcem spletne strani RZS želim obilo sreče, zdravja in ljubezni v novem letu ter naj nam še naprej stojijo ob strani, ker verjamem, da jih ne bomo razočarali."

Anja Frešer, rokometašica grškega Patrasa in nekdanja slovenska reprezentantka: "Zame se je leto 2009 začelo proti vsem pričakovanjem. Bila sem že na tem, da končam kariero, pa je prišla ponudba iz Grčije ... Seveda sem bila najprej skeptična, saj raven grškega rokometa ni najbolj kakovostna. Ampak moram reči, da sem popolnoma zaživela v novem okolju, v Patrasu, kjer igram, se enostavno počutim super. Vse je bilo ok, prvenstvo smo končale kot prve, pa tudi pokal smo osvojile. Ljudje v klubu in privrženci kluba so bili zadovoljni z menoj in podpisali smo novo pogodbo za sezono, ki traja sedaj. Seveda si želim, da bi bila ta sezona prav tako uspešna kakor prejšnja, s čim manj poškodbami. Dragi bralci: v prihajajočem letu vam želim en sončen žarek več v vašem srcu in en nasmeh več na vašem obrazu. Seveda pa, ker ste ljubitelji rokometa, vam želim obilo užitkov ob spremljanju tekem."

Mare Hojč, član nemškega Balingena: "Leto 2009 je imelo zame dva popolnoma različna obraza: prva polovica je bila zelo uspešna, medtem ko so se ravno ob izpolnitvi enega izmed mojih največjih ciljev v karieri, prestopu v nemško bundesligo, začele težave, katerim raznovrstnosti in trajanju ni videti ne konca ne kraja. Trenutno se borim z resno poškodbo desnega ramena in upam, da mi ga bo do začetka EP uspelo spraviti na zadovoljivo raven. V letu 2009 si želim ZDRAVJA! Bralcem želim uspešno ter predvsem zdravo in srečno novo leto in pa: uživajte v rokometu."

Ana Gros, igralka Krima Mercatorja in slovenska reprezentanka: "Zame je bilo leto 2009 polno lepih in mogoče malo manj lepih trenutkov, ki pa so me nekako vseeno zaznamovali: od drugega mesta v državnem prvenstvu z Olimpijo do prestopa v Krim, kjer nam gre do sedaj odlično in si želimo, da bi nam tako šlo tudi v letu 2010. V prihajajočem letu si seveda želim zdravja, predvsem brez poškodb, tako sebi, kot tudi mojim soigralkam, in da bi se nam uresničile želje in cilji, ki smo si jih kot ekipa zastavili v tej sezoni. Bralcem spletne strani RZS želim predvsem veliko lepih trenutkov v prihajajočem letu ter čim več užitkov ob spremljanju najboljše igre na svetu - rokometa."

Dragan Gajič, rokometaš Zagreba in slovenski reprezentant: "To leto je bilo najtežje v karieri, saj po športni strani do konca junija nisem vedel, kje nadaljevati kariero. Po osebni pa zagotovo po tem, da smo poleti izvedeli, da bomo dobili otročka. Tako se mi je ob vsem grdem, kar se mi je dogajalo, zgodila najlepša možna stvar v življenju. V letu 2010 si želim predvsem zdravja bodoče mamice in hčerkice. Sebi pa zdravja ter da bi še zelo dobro odigral preostanek sezone v Zagrebu in nato v novem klubu. Vsem ljubiteljem rokometa želim veliko zdravja, ob tem pa tudi tega, da se ne obremenjujejo z nepomembnimi stvarmi in po svetu hodijo z nasmeškom, saj za vsakim dežjem posije sonce."

Branka Zec, vratarka Olimpije in slovenska reprezentantka: "Veliko sreče naj vam prinese novo leto, hkrati pa tudi dosežke, ki si jih želite. Zapomnite si, ključ vsega je v pozitivnem mišljenju."

Nenad Bilbija, član španskega Valladolida in slovenske reprezentance: "Leto 2009 si bom zapomnil po uspešni klubski sezoni, ko smo osvojili evropski pokal pokalnih zmagovalcev ter tretje mesto v španskem prvenstvu. S svojo igro sem delno zadovoljen, saj mi je šlo precej dobro v prvem delu, potem malo slabše. V prihajajočem letu si seveda najprej želim, da nam uspe kaj narediti na evropskem prvenstvu v Avstriji, nato pa tudi uspehe na klubskem področju. Vsem bi zaželel čim več zdravja, tistim, ki se ukvarjajo s športom, pa čim več športnih uspehov in vse najboljše."


Tamara Mavsar, rokometašica Krima Mercatorja in slovenska reprezentantka: "Leto 2009, ki se počasi poslavlja, je bilo zame nepozabno leto in verjetno se ga bom zelo rada spominjala. S klubom Krim Mercator sem prvič zaigrala v najelitnejšem evropskem tekmovanju in si nabrala veliko igralskih izkušenj. Seveda sem bila najbolj vesela, ko smo konec sezone s Krimom osvojile naslov državnih prvakinj in pokalni naslov, kar je zame kot mlado športnico velika nagrada in uspeh. Ne bom pozabila niti dneva, ko sem prvič dobila povabilo v slovensko člansko reprezentanco, kar je za športnika velika nagrada in čast, obenem pa velika obveznost. V letu 2010, ki prihaja, želim sebi in svojim soigralkam ter vodstvu kluba, da bi se nam uresničili vsi cilji, ki smo si jih zadali v začetku sezone, da bi še naprej navduševale z odlično in atraktivno igro in jo širile po Evropi, kjer bi dobro promovirale Slovenijo. Obenem je moja velika želja tudi ta, da slovenski ženski rokomet vrnemo na velika mednarodna tekmovanja in verjamem, da nam bo uspelo. Seveda je največja želja ta, da bi leto 2010 minilo zdravo, brez poškodb... To seveda želim tudi svojim klubskim in reprezentančnim soigralkam in seveda vsem drugim športnikom. Vsem bralcem in simpatizerjem najboljše igre - rokometa, želim zdravja, sreče, predvsem pa veliko športnih užitkov ob gledanju naših iger."

David Špiler, rokometaš Cimosa Kopra in slovenski reprezentant: "Vedno mi bo v spominu ostal prestop v nov klub in selitev na Primorsko. V letu 2010 si želim storiti še korak naprej, tako kot v vsakem novem letu in sezoni. Kar se rokometa tiče, si želim biti na samem vrhu na vseh tekmovanjih, na katerih bom sodeloval. Osebno je vse povezano z rokometom, saj je to moj poklic, moje življenje. Največja želja pa je - ostati zdrav. Vsem ljubiteljem rokometa želim vse lepo v letu 2010 in veliko užitkov ob spremljanju naših iger. Seveda jim tudi želim, da se v čim večjem številu udeležijo evropskega prvenstva v Avstriji n nas spodbujajo. Prepričan sem, da ima ta ekipa velik potencial, največji do sedaj. Mislim, da lahko skupaj pridemo do tako želene kolajne, o kateri moramo govoriti odkrito."

Vid Kavtičnik, član francoskega Montpellierja in slovenski reprezentant: "V minulem letu je bilo veliko lepih, a tudi težkih trenutkov. Definitivno me je prestop iz Kiela v Montpellier s športnega vidika najbolj zaznamoval. V prihajajočem letu je velika želja, da se s slovensko rokometno reprezentanco prebijemo med najboljših pet v Evropi ter z Montpellierjem na 'final four', seveda pa tudi v sezoni ostati brez poškodb. Vsem želim lepo in uspešno leto, slovenskim ljubiteljem rokometa pa, da bodo uživali na evropskem prvenstvu v Avstriji ter bili z nami v dobrih in slabih časih."