29. 1. 2009

Omeyer prepričan v uspeh Francije

Olimpijski prvaki Francozi so na svetovnem prvenstvu doživeli prvi poraz. Klonili so na tekmi zadnjega kroga glavnega dela tekmovanja proti Hrvatom. Tekma je bila bolj prestižnega pomena, zato niso bili razočarani. Prepričani pa so, da bodo v finalu slavil oni.

"Vzdušje v Areni je enkratno. Zelo lepo je igrati tu. Tekma s Hrvaško je bila dobra, a nam je bilo najpomembneje, da odpočijemo nekatere igralce," je po tekmi razlagal vratar Thierry Omeyer. Slednji na tej tekmi sploh ni branil, tako kot nista zaigrala Jerome Fernandez in Didert Dinart. Še nekateri drugi ključni igralci so bolj ali manj počivali.

V polfinalu Francoze čaka evropski prvak Danska. "Verjamem, da lahko gremo v finale. Upam, da bosta lahko Dinart in Fernandez zaigrala. Vse ekipe, ki so napredovale, so kvalitetne. Lepo bi bilo pomeriti se s Hrvaško še v finalu. Ne kot doslej, ko smo vedno igrali v skupini ali v polfinalu," je željo izrazil Nikola Karabatić. Omeyer pa je dodal: "Če se spet srečamo s Hrvati, upam, da bo to drugačna tekma, na kateri bomo zmagali mi. A pred nami je še velika naloga proti Dancem. Verjamem, da lahko pridemo v finale."