9. 8. 2009

Ganljivo slovo švedskega zvezdnika Stefana Lövgrena na rokometnem spektaklu v Kielu

Pred 10.250 gledalci v dvorani v Kielu se je v soboto od aktivnega igranja poslovil legendarni švedski rokometaš Stefan Lövgren. Ob njegovem slovesu sta bili tudi tekmi med Kielovimi veterani in selekcijo nekdanjih svetovnih zvezdnikov (18:23) ter med sedanjim moštvom nemškega kluba in selekcijo nekdanjih Kielovih igralcev (32:35). Na drugi tekmi sta za svoje nekdanje moštvo igrala tudi Slovenca Roman Pungartnik (2 zadetka) in Vid Kavtičnik (1).

Švedovo rokometno slov je bilo zelo ganljivo, tako da tudi legendarni Šved s številko 10 ni mogel zadržati solz. Bogat spremljevalni kulturno-umetniški program je samo še dopolnil spektakel, v okviru katerega sta bili odigrani tudi dve tekmi. Zanimivo je, da je na obeh igral tudi Lövgren: na dvoboju med Kielovimi veterani in selekcijo nekdanjih svetovnih zvezdnikov (18:23) je v črno-belem Kielovem dresu dosegel štiri zadetke, na tekmi med sedanjo zasedbo nemškega kluba in moštvom nekdanjih igralcev pa je bil s sedmimi tudi najučinkovitejši na igrišču. Dres Lövgrena, ki je v Kiel prišel leta 1999, kapetan pa je bil od leta 2001, je od sobote dalje za vedno ovekovečen tudi na velikem plakatu v dvorani Sparkassen Arena.

192 centimetrov visoki in 101 kilogram težki švedski rokometaš, ki bo decembra dopolnil 39 let, je v svoji dolgi in bogati karieri dosegel skoraj vse, kar je možno - manjka mu samo zlata olimpijska kolajna. Na olimpijskih igrah je z reprezentanco Švedske dvakrat osvojil srebrno kolajno (Atlanta 1996 in Sydney 2000), sedemkrat je bil nemški prvak, štirikrat zmagovalec nemškega pokala, enkrat svetovni prvak s Švedi (1999), štirikrat prvak Evrope (1994, 1998, 2000, 2002), petkrat najboljši na Švedskem v dresu Redbergslidsa iz Göteborga, klubski prvak Evrope s Kielom (2007)... Za reprezentanco Švedske je odigral 268 tekem in dosegel 1138 zadetkov, v Kielovem dresu pa je odigral 468 tekem in se 1746-krat vpisal med strelce.

KIEL OLD STARS – OLD STARS WORLD TEAM 18:23 (7:9)

Kiel – Dvorana Sparkassen Arena, gledalcev: 10.250, sodniki: Fleisch, Rieber, B. Methe, M. Methe (vsi Nemčija).

Kiel Old Stars: Ege, Geerken, Wislander 4, Petersson 1 (1), Jacobsen 2, Schwenke 2 (1), Bjerre, Hagen 1, Lövgren 4, Schmidt 2, Scheffler, Olsson 1, Šepkin 1, Peruničić, trener: Menzel.

Old Stars World Team: Svensson, Holpert, Lavrov, Houlet 1, Stephan, Masip 3, M. Andersson 1, Sivertsson 3, Tučkin 1, Hallbäck 1, Zerbe 2, OCallaghan 2, Stryger 2, Hjermind 2, Baur 2 (1), Kretzschmar 3, trener: Johansson.

Sedemmetrovke: Kiel Old Stars 3 (2), Old Stars World Team 2 (1).

Izključitve: Kiel Old Stars 0 minut, Old Stars World Team 2 minuti.

KIEL 2009/10 – ALL STAR TEAM 32:35 (15:17)

Kiel 2009/10: Omeyer (8 obramb), Gentzel (7 obramb), Lund, K. Andersson 4, Lundström 2, Anić 3, Sprenger 6 (2), Ahlm 2, Zeitz 1, Palmarsson 2, Ilić 6 (2), Klein 1, Jicha 5 (2), trener: Gislason.

All Star Team: Fritz (12 obramb), M. Andersson (8 obramb), Linders, Przybecki 2, Kavtičnik 1, Schwarzer 7, Boquist, Lövgren 7, Stefansson 2, Christiansen 3, Vranješ 1, Szilagyi, Wagner 3 (1), Karabatić 2, Nagy 3, Pungartnik 2 (1), Lozano 2, trener: Cadenas.

Sedemmetrovke: Kiel 2009/10 6 (6), All Star Team 4 (2).

Izključitve: Kiel 2009/10 0 minut, All Star Team 0 minut.