9. 8. 2009

Prost dan v Egiptu minil kot priprava na Švede

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v Egiptu so Slovenci prost dan (nedelja) izkoristili za počitek in temeljito pripravo na tekmo kroga kroga proti Švedski. Slovenci so v popoldanskih urah opravili krajši trening, na katerem so uigravali igro v obrambi, ki bo zagotovo ključ do uspeha. Reprezentanti se zavedajo, da je Švedska sicer favorit, a naredili bodo vse, da proti aktualnim mladinskim svetovnim prvakom zabeležijo zmago.

 

Selektor Slavko Ivezič se zaveda, da je do napredovanja v glavni del svetovnega prvenstva še dolga pot: "Po treh načrtovanih zmagah smo šele na polovici poti v prvem delu tekmovanja. Glavna naloga nas namreč čaka v zadnjih dveh srečanjih, ko se bomo pomerili s favoriti Švedi ter Nizozemci, neposrednimi konkurenti za vstop na glavni del prvenstva. Veseli me, da smo še vedno vsi zdravi in da ekipa še ne čuti nobene utrujenosti, kar je dober znak za nadaljevanje napornega prvenstva. Ne glede na to, da so Švedi favoriti, bomo šli proti njim na vso moč, saj menimo, da je ob vrhunski predstavi naše ekipe tudi premagljiv nasprotnik."

Kapetan mladinske izbrane vrste Jure Dolenec pa pravi: "Zadovoljni smo s tremi dosedanjimi zmagami, čeprav se ob tem zavedamo, da še nismo pokazali vsega, kar znamo. Zavedamo se, da so Švedi favoriti, a s trdo obrambo in pravim pristopom jih lahko prvič premagamo. V tekmo vstopamo optimistično in obljubljamo boj do zadnje kaplje znoja, saj bo zmagovalec tega srečanja v Kairo odnesel dodatni in dve zelo pomembni točki za nadaljevanje prvenstva."

 

Tretji tekmovalni dan v skupini C je sicer minil po pričakovanjih, saj sta poleg Slovenije, ki je za dva zadetka ugnala Estonijo, gladke zmage zabeležili tudi Nizozemska proti Libiji in Švedska, ki je za 18 zadetkov nadigrala Grenlandijo. Povsem drugače je bilo v skupini B, v kateri je reprezentanca Irana z 36:35 presenetila Španijo, ki bo po vsej verjetnosti ravno zaradi tega poraza ostala brez glavnega dela turnirja.

 

Slovenija se bo v ponedeljek ob 15.30 "udarila" s Švedsko.

Vse o SP v Egiptu.
V 3. krogu je Slovenija opravila z Estonijo.