22. 9. 2009

Četa selektorja Ivice Rimanića je še drugič premagala reprezentanco Švice

Tudi na drugi prijateljski tekmi v Ormožu je četa selektorja Ivice Rimanića premagala Švicarke. Tokrat je bila slovenska ženska članska reprezentanca boljša s 33:26 (17:11).

Podobno kot prvi dan, je slovenski selektor znova vztrajal pri obrambni različici 3-2-1, ki pa je bila tokrat mnogo bolj uspešna. Slovenke so povedle že v uvodnih minutah ter nasprotnicam niso dovoljevale, da bi v 60 minutah obračuna v Ormožu prevzele pobudo.  Vseskozi so rezultat držale v svoji rokah, med strelke pa so se vpisale prav vse igralke, ki so stopile na parket. Zaigrala ni le Katja Čerenjak, ki je nekoliko bolna.

V postavi Slovenije so bile naslednje igralke: Zec, Stefanišin, Šoberl, Jankovič 1, Argenti 2, Zrnec 2, Gerič 2, Šon 4, Puš 3, Gros 8, Čerenjak, Skutnik 2, Mavsar 1, Varlec 3, Breznik 2, Irman 1, Koren 2.

Slovenska reprezentanca bo do četrtka, 24. septembra, trenirala v Ormožu, nato pa v jutranjih urah sledi potovanje v Hlohovec na Slovaško, kjer bo ob 16. uri že prvi trening. Mednarodni turnir se začenja naslednji dan, Slovenke pa se bodo pomerile z Južno Korejo, Slovaško in Nizozemsko.


Na prvi tekmi v Ormožu zmaga Slovenije.
V tednu dni pet prijateljskih tekem.