24. 9. 2009

Slovenske rokometašice odpotovale na močan mednarodni turnir na Slovaško

Po pripravah v Ormožu in dveh prijateljskih tekmah proti Švici je ženska članska reprezentanca Slovenije danes odpotovala na mednarodni turnir na Slovaško. Poleg Slovenk in gostiteljic bosta v mestu Hlohovec nastopili še reprezentanci Južne Koreje in Nizozemske.

Slovenske rokometašice pod vodstvom novega selektorja Ivice Rimanića so se v soboto zbrale na pripravah v Ormožu, v ponedeljek in torek pa so odigrale tudi dve prijateljski tekmi z izbrano vrsto Švice. Obakrat je bila uspešnejša Slovenija (35:32, 33:26), čeprav je selektor Rimanić preizkušal predvsem nov obrambni sistem 3-2-1. Za hrvaškega strokovnjaka bo mednarodni turnir na Slovaškem tudi prva samostojna akcija v novi funkciji, kajti na sredozemskih igrah v Pescari je reprezentanco Slovenije vodil v sodelovanju z nekdanjim selektorjem Primožem Porijem.

Za reprezentanco Slovenije bodo tekme na turnirju na Slovaškem tudi zadnje preizkušnje pred začetkom bližnjih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bosta leta 2010 gostili Danska in Norveška. Slovenke igralke bodo nastopale v kvalifikacijski skupini 4, njihove nasprotnice pa bodo Nemčija, Belorusija in Italija. Prva tekma v kvalifikacijah za Euro 2010 čaka slovensko reprezentanco 14. oktobra v gosteh proti Nemčiji, uvodna preizkušnja na domačem igrišču pa 17. oktobra proti Belorusiji. Tudi Slovakinje in Nizozemke, s katerima se bo Slovenija pomerila konec tega tedna, čakajo kvalifikacije za EP 2010: Slovaška je v skupini z Rusijo, Poljsko in Črno goro, Nizozemska pa s Hrvaško, Makedonijo in Litvo.

Ivica Rimanić, selektor reprezentance Slovenije:
"Na turnirju na Slovaškem bomo igrali z novim sistemom, zato je upravičeno pričakovati vzpone in padce v igri. Pomerili se bomo z reprezentanco Južne Koreje, ki je zelo močna predvsem v napadu, Slovakinje in Nizozemke pa so kakovostno na naši ravni, zato pričakujem dober rezultat. Prepričan sem, da morajo igralke znati igrati proti različnim obrambam nasprotnic, v vsakem primeru pa bomo igrali drugače kot na sredozemskih igrah v Pescari. Tam je bilo očitno, da ekipa ni bila uigrana in da je imela težave z globoko obrambo. Zato smo na pripravah v Ormožu največ pozornosti namenili novim obrambnih sistemom in (pol)protinapadom. V napadu bo naš cilj sodobna in hitra igra, ki vključuje tudi hitro izvajanje sredina igrišča."

Spored tekem Slovenije na turnirju na Slovaškem:

Petek, 25. septembra, ob 17. uri: Slovenija - Južna Koreja

Sobota, 26. septembra, ob 19. uri: Slovaška – Slovenija