25. 9. 2009

Odštevanje do Eura 2010 v Avstriji: še 114 dni

Na 17. evropskem prvenstvu za moške, ki ga bo gostila Avstrija med 19. in 31. januarjem prihodnje leto, bo dogajanje na petih prizoriščih vseskozi spremljala tudi maskota, imenovana Magic. Doslej so organizatorji prodali že več kot 35.000 vstopnic.

Čez manj kot štiri mesece, 19. januarja 2010, se bo z obračunom med Dansko in Avstrijo v Linzu začelo 17. evropsko prvenstvo v rokometu za moške. Finale zadnjega EP na Norveškem si je preko televizijskih zaslonov ogledalo več kot 1,2 milijarde ljudi, o dogodku je poročalo kar 120 televizijskih postaj, 1.500 novinarjev pa je bilo akreditiranih na prvenstvu na severu Evrope.

Organizatorji in Evropska rokometna zveza (EHF) seveda računajo, da bo prihajajoče prvenstvo v Avstriji te številke preseglo. Mnogim državam udeleženkam so namreč mesta precej bližje, kot je bila lani Norveška. Euro 2010 je 17. evropsko prvenstvo in v 16. državi gostiteljici - le Danska ga je namreč organizirala dvakrat.

Linz, Gradec, Innsbruck, Dunaj in Wiener Neustadt bodo v desetih dneh združevali najboljše evropske reprezentance in navijače iz vseh držav. Vstopnice so naprodaj že dlje časa (prodanih je že več kot 35.000), tudi za obračune v Innsbrucku, kjer bo v prvem delu tekmovanja igrala Slovenija.

Evropska zveza je objavila tudi sodniške pare in delegate, ki bodo sodelovali na prvenstvu. Slovenija svojih delivcev pravice nima, bo pa kot delegat na tekmah sodeloval Leopold Kalin, sekretar RZS. Slovenija bo prvo tekmo v predtekmovalni skupini v Innsbrucku odigrala 19. januarja proti Švedski, nato pa sledita še obračuna z Nemčijo in Poljsko.


Spored tekem na Euru 2010