27. 9. 2009

Slovenske rokometašice zadnji dan turnirja v Hlohovcu klonile tudi proti Nizozemkam

Zadnji dan mednarodnega turnirja v Hlohovcu na Slovaškem je slovenska ženska članska izbrana vrsta morala priznati premoč tudi tretjemu nasprotniku. Nizozemke so bile namreč boljše s 30:27 (13:14). S to tekmo je četa selektorja Ivice Rimanića zaključila teden dni priprav, nova akcija pa jo čaka že 14. oktobra, ko bodo Slovenke igrale prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na EP 2010.

 

Slovenska reprezentanca je vso tekmo proti Nizozemski igrala zelo borbeno in odločno. Po "padcu" na sobotni tekmi proti Slovaški so se slovenska dekleta pobrala in odigrala zelo dobro v obrambi. Toda po drugi strani so imela nekaj več težav v napadu, v katerem so tekmo končala pri velikem številu tehničnih napak. Vseskozi je imela slovenska reprezentanca aktiven rezultat, do konca 60. minute ni popuščala, kljub temu pa so se končne zmage veselile Nizozemke.

 

Barve Slovenije so na tekmi proti Nizozemski branile: Stefanišin, Zec, Šoberl, Jankovič, Argenti 2, Zrnec 2, Gerič, Šon 4, Puš, Gros 5, Čerenjak 2, Kotnik, Mavsar 2, Varlec 1, Breznik 1, Irman, Koren 8.

 

S to tekmo je četa selektorja Ivice Rimanića zaključila teden dni priprav in nastopov. Kljub trem porazom (proti Južni Koreji z 31:32, Slovaški z 20:28 in Nizozemski s 27:30) je bil novi selektor po končanem turnirju zadovoljen: "Turnir na Slovaškem je služil namenu, ki smo si ga želeli. Uresničili smo naše načrte, saj smo preizkušali novo obrambo 3-2-1, proti Nizozemkam pa tudi obrambni sistem 5-1. Ob tem smo preizkušali nekaj novih zadev še v napadu. Na tem, kar smo naredili in videli v tem tednu, bo slonela tudi prihodnost. Vesel sem, da je vsako tekmo izstopala druga igralka, skozi celoten turnir pa je blestela Ana Gros. Rezultat pravzaprav niti ni pomemben. Lahko rečem, da sem super zadovoljen s prikazanim in odnosom reprezentantk." 

 

Do začetka kvalifikacij za nastop EP 2010 na Danskem in Norveškem (14. oktobra v Wetzlarju z Nemčijo, 17. oktobra pa na Kodeljevem z Belorusijo) Slovenke nimajo nobenega preizkusa več: "To je bilo vse do začetka kvalifikacij, zato je še toliko bolj pomembno, da smo se udeležili mednarodnega turnirja na Slovaškem in vse skupaj odigrali pet tekem. Pred kvalifikacijami bomo poskušali odigrati še kakšno tekmo za trening s katerim od slovenskih klubov,"  je še dejal prvi strokovni mož članske izbrane vrste.



Spored tekem Slovenije na turnirju na Slovaškem:


Petek, 25. septembra: Slovenija - Južna Koreja 31:32 (16:16)


Sobota, 26. septembra: Slovaška – Slovenija 28:20 (12:8)

Nedelja, 27. septembra: Slovenija - Nizozemska 27:30 (14:13)

 
Mednarodni turnir na Slovaškem, poraz proti Slovaški

Mednarodni turnir na Slovaškem, poraz proti Južni Koreji

Dve tekmi s Švico v Ormožu