24. 11. 2009

Znani nasprotniki slovenskih klubov v osmini finala v evropskih pokalih in odzivi na žreb

Na sedežu EHF na Dunaju so danes izžrebali pare osmine finala v treh evropskih tekmovanjih – pokalu EHF, pokalu pokalnih zmagovalcev in pokalu challenge. V bobnu so bili tudi štirje slovenski klubi: Celje Pivovarna Laško, Trimo Trebnje, Cimos Koper in Slovan.

 

V pokalu EHF se bodo Celjani pomerili s slovaškim klubom Tatran Prešov, Trebanjci s španskim Aragonom, slovenska kluba pa bosta prvi tekmi osmine finala igrala pred domačimi gledalci. Tudi Koprčani bodo v pokalu pokalnih zmagovalcev najprej v vlogi gostitelja, njihov nasprotnik pa bo španski Granollers. Edini, ki bo najprej gostoval, je Slovan, Ljubljančani pa se bodo v pokalu challenge pomerili s švedskim klubom Ystads. Tekme osmine finala v vseh evropskih pokalnih tekmovanjih bodo februarja 2010: prve 13. ali 14., povratne pa 20. ali 21. februarja.

 

"Na žreb nimamo nobenega vpliva, zato do tega trenutka o nasprotniku nismo niti razmišljali. Dobili smo Tatran Prešov, a v tem trenutku o tej ekipi nimamo dovolj informacij, da bi jih lahko realno ocenili. Več bomo lahko povedali potem, ko bo tekma aktualna, saj nas prva preizkušnja čaka šele februarja prihodnje leto. Do takrat nas na domači sceni čaka še kar nekaj pomembnih tekem, vmes pa je še evropsko prvenstvo v rokometu, kjer bo igralo kar nekaj naših igralcev. Vse te zadeve pa imajo v tem trenutku prednost," je dunajski žreb ocenil trener Celjanov Tone Tiselj.

 

Trebanjski Trimo se bo v osmini finala pomeril s kakovostnim španskim Aragonom, nekdanjim moštvom slovenskega vratarja Bena Lapajneta. "Gre za izjemno močno ekipo, ki je v minulih letih pustila globoke sledi v evropskih pokalih. Na domačih igriščih enostavno blesti in zmaguje z visoko razliko, na gostujočih pa zna tudi odpovedati. Aragon bomo v prihodnjem obdobju zelo temeljito spremljali," je dejal sekretar dolenjskega kluba Roman Šavrič.

 

Koprčani so v šestnajstini finala pokala pokalnih zmagovalcev izločili madžarski Ferencvaros, v osmini finala pa jih čaka izjemno atraktiven tekmec s Pirenejskega polotoka - španski Granollers. "V bobnu so bile nekatere zares kakovostne zasedbe, kot sta španski Reyno de Navarra San Antonio in nemški Gummersbach, zaradi dolgega in napornega potovanja pa smo se želeli izogniti ruskemu Volgogradu. Z žrebom smo zadovoljni, dobili smo atraktivnega tekmeca," je pojasnil koprski trener Fredi Radojkovič.

 

Slovan se bo po dolgem času predstavil na mednarodni sceni, v pokalu challenge pa se bo pomeril s švedsko ekipo Ystads. "O skandinavski ekipi nimamo veliko informacij. Gre za ekipo, ki je zgrajena na podoben način kot naša. V njej nastopa veliko mladih in nadarjenih igralcev, ima pa tudi nekaj izkušenih veteranov," je povedal strateg ljubljanske ekipe Boris Denič.


 

Pari slovenskih klubov v osmini finala:

 

Pokal EHF:

 

Trimo Trebnje – Aragon (Španija)

 

Celje Pivovarna Laško – Tatran Prešov (Slovaška)

 

Pokal pokalnih zmagovalcev:

 

Cimos Koper – Granollers (Španija)

 

Pokal challenge:

 

Ystads (Švedska) - Slovan

 

 

Ostali pari:


Pokal EHF: Göppingen (Nemčija) – AaB Handbold (Danska), Kadetten (Švica) – Zarja Astrahan (Rusija), Lemgo (Nemčija) – Benfica (Portugalska), La Rioja (Španija) – Haukar (Islandija), Flensburg (Nemčija) – Istres (Francija), Dunkerque (Francija) – GOG Svendborg (Danska).


Pokal pokalnih zmagovalcev: Metalurg (Makedonija) – Tremblay (Francija), Holstebro (Danska) – Izmir (Turčija), Kolubara (Srbija) – Kaustik Volgograd (Rusija), Bern (Švica) – Runar (Norveška), Gummersbach (Nemčija) – Braga (Portugalska), Reyno de Navarra San Antonio (Španija) – Guif (Švedska), Steaua (Romunija) – Portovik Južni (Ukrajina).


Pokal challenge: Stiinta Bacau (Romunija) – Motor (Ukrajina), Budvanska rivijera (Črna gora) – Stord (Norveška), Sporting (Portugalska) – Dimou Thermaikou (Grčija), Kwidzyn (Poljska) – Odorheiu Secuiesc (Romunija), Xico (Portugalska) – Metaloplastika (Srbija), Suceava (Romunija) – Time Burevestnik (Ukrajina), Innsbruck (Avstrija) – Bologna (Italija).