1. 12. 2009

ZROPS v četrtek o zaupnici predsedniku Galofu in članom predsedstva

Združenje rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) se bo v četrtek, 3. novembra, ob 17. uri zbralo na izredni seji v Ljubljani. Edina točka dnevnega reda bo glasovanje o zaupnici predsedniku Jožetu Galofu in celotnemu predsedstvu.

Predsednik Galof meni, da so razlogi za sklic izredne skupščine neutemeljeni: "To je razvidno iz gradiva, ki so ga predložili predlagatelji za sklic izredne skupščine in ki ga bodo mediji dobili na sami skupščini." Da bo skupščina sklepčna, se je mora po Galofovih besedah udeležiti polovica članov, torej šest. Izredna skupščina je bila pričakovana. Predsedstvo ZROPS jo je sklicalo po tem, ko je 21. oktobra predsedstvo Rokometne zveze Slovenije pod drobnogled vzelo nesoglasja med Zvezo društev rokometnih sodnikov Slovenije (ZDRSS) in združenjem prvoligašev ter se je zaradi kakovosti sojenja postavila pod vprašaj regularnost domačega prvenstva.

Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac je takrat ZDRSS in ZROPS javno pozval, naj rešita medsebojna nesoglasja, in napovedal izredno sejo prvoligaškega združenja o zaupnici vodstvu te organizacije.