23. 1. 2010

Serdarušić je v Innsbruck poklical še Cehteta

Selektor slovenske moške reprezentance Zvonimir Serdarušić se je odločil, da bo za drugi del EP v Avstriji poklical še enega igralca. Sedemnajsti slovenski reprezentant na Euru 2010 je Klemen Cehte, ki je že prispel v Innsbruck.

 

Poleg šestnajstih igralcev, ki so imeli pravico nastopa v predtekmovalnem delu, lahko vsaka reprezentanca za drugi del prijavi še po dva igralca. Selektor Serdarušić se je odločil za Klemna Cehteta, rokometaša Gorenja iz Velenja, ki je danes že prispel v Innsbruck in bo med kandidati za nastop na tekmah proti Češki, Franciji in Španiji. Za takšno potezo se je Serdarušić odločil zaradi utrujenosti in „načetosti“ nekaterih najpomembnejših igralcev, predvsem stebra obrambe Aleša Pajoviča.

 

Na zadnji tekmi v predtekmovalni skupini C proti Poljski, ki se je končala brez zmagovalca, pa se je poškodoval levokrilni slovenski reprezentant Jure Dobelšek. Član Cimosa iz Kopra si je v 24. minuti poškodoval levi gleženj, zaradi zvina pa bo moral prisilno počivati štiri ali pet dni. Na lastno željo bo Dobelšek ostal z reprezentančnimi soigralci v Innsbrucku.