22. 8. 2010

Celjani izgubili proti Čehovskim medvedom in na turnirju v Strasbourgu osvojili četrto mesto

Po sobotnem porazu proti Montpelierju (36:38) so rokometaši Celja Pivovarne Laško na turnirju v Strasbourgu igrali za končno tretje mesto proti Čehovskim medvedom. Ruski klub je slavil z 38:36, Celjani pa so Eurotournoi končali na četrtem mestu.

 

 

Čehovski medvedi – Celje Pivovarna Laško 38:36 (21:18)

 

Strasbourg - Športna dvorana Rhenus, gledalcev: 3500.

 

Čehovski Medvedi: Grams (6 obramb), Budko, Filipov 4, Aslanjan 3, Kovalev 5, Žitnikov, Skopincev 2, Černoivanov 5, Šelmenko 2, Harbok 1, Rastvorcev 5, Zotov 2, Šiškarev 2, Čipurin 1, Dibirov 3, Starih, Ivanov 3; trener: Vladimir Maksimov.

 

Celje Pivovarna Laško: Alilović (7 obramb), Lesjak (7 obramb), Prieto, Mlakar, Marguč 1, Vugrinec, Pajovič 1, Razgor, Toskić 7, Poklar, Kozlina, Rnić 3, Kokšarov 5, Gajič 12, Zorman 3, Žvižej 4; trener: Zvonimir Serdarušić.

 

 

Na tekmi za tretje mesto so se celjski rokometaši pomerili s Čehovskimi medvedi in izgubili z enakim izidom (36:38) kot prejšnji dan proti Montpellierju. V dvoboju z Rusi si nobeno moštvo v prvem polčasu ni uspelo priigrati občutnejše prednosti, v 29. minuti je bilo na semaforju še 18:18, kljub temu pa je moštvo trenerja Vladimirja Maksimova (zanj igra tudi nekdanji celjski rokometaš Sergej Harbok) do konca tega dela naredilo delni izid 3:0.

 

Pri izidu 25:25 so pivovarji znova ujeli stik z ruskim klubom, nato pa z delnim izidom kar 6:1 v 42. minuti povedli z 29:26. Aktualni slovenski prvaki so imeli enako prednost tudi pri vodstvu s 30:27, nato pa so sledile njihove črne minute. V petih minutah so Čehovski medvedi dosegli kar sedem zadetkov in prejeli samo enega ter tehtnico znova nagnili na svojo stran (34:31). V zadnjem delu so Celjani zaigrali na vse ali nič, toda na manj kot dva zadetka se jim ni uspelo približati in končnega tretjega mesta v Strasbourgu so se veselili Rusi.

 

 

Montpellier – Celje Pivovarna Laško 38:36 (21:17)

 

Strasbourg – Športna dvorana, gledalcev: 4.500.

 

Montpellier: Robin (1 obramba), Štochl (7 obramb), Andry,  Arvin-Berod, Tej 9, Accambray 6, Di-Panda 3, Honrubia 4, Juriček, Obradović, N. Karabatič 4, Kavtičnik 7, L. Karabatić 1, Zens, Bojinović 4; trener: Fabrice Grasset.

 

Celje Pivovarna Laško: Alilović (10 obramb), Lesjak (9 obramb), Prieto, Mlakar, Marguč 6, Vugrinec, Pajovič 5, Razgor 2, Toskić 6, Poklar 1, Kozlina 1, Rnić 1, Kokšarov 4, Gajič 4, Zorman 3, Žvižej 3; trener: Zvonimir Serdarušić.

 

 

Po zmagi na uvodni tekmi proti francoskemu klubu Dunkerque (41:33) so se Celjani v soboto zvečer pomerili še z Montpellierjem in izgubili s 36:38. V prvi polovici prvega polčasa so pivovarji povsem nadzirali dogajanje na igrišču in vodili, nato pa so Francozi, za katere brani nekdanji celjski vratar Richard Štochl, uspeli vzpostaviti ravnotežje. Gostje so ostali brez idej v napadu, v obrambi pa so Montpellierju dovoljevali doseganje lahkih zadetkov in ob polčasu so imeli Francozi že štiri zadetke prednosti (21:17).

 

Tudi v nadaljevanju je Montpellier, za katerega je slovenski reprezentant dosegel sedem zadetkov, bolje začel in si v 38. minuti priigral najvišjo prednost na tekmi – 26:20. Po minuti odmora, ki jo je zahteval trener Zvonimir Serdarušić, so njegovi igralci pokazali boljšo predstavo in se francoskim prvakom približali zgolj na dva zadetka zaostanka. Toda Montpellier v končnici tekme ni dovolil preobrata in se na koncu veselil zmage.

 

V finalu je Montpellier premagal Chamberyja s 35:30, k zmagi pa je sedem zadetkov prispeval Vid Kavtičnik, ki je bil izbran tudi za najboljšega igralca turnirja v Strasbourgu. Za najboljšega vratarja so izbrali njegovega klubskega soigralca Richarda Štochla, na lestvici strelcev pa je prvo mesto zasedel Dragan Gajič (Celje Pivovarna Laško).

 

 

Dejan Kresnik

V prvem krogu v Strasbourgu padel DunkerquePivovarji potrdili podpis pogodbe z MetličićemMetličić: Za vse je kriv DušebajevCeljani predstavili igralski kader in cilje za sezono 2010/11