24. 8. 2010

V pokalu Pivovarne Union bo nastopilo 28 klubov, v pokalnem tekmovanju za ženske deset

Prvo dejanje pokala Pivovarne Union za moške v sezoni 2010/11 bo žrebanje parov šestnajstine finala, ki bo v sredo, 1. septembra, na sedežu RZS. Teden dni kasneje bo še žrebanje parov osmine finala pokalnega tekmovanja v ženski konkurenci.

 

Sistem tekmovanja: tako v pokalu Pivovarne Union kot v pokalu Slovenije za ženske se igra po ena tekma. Vsa prijavljena moštva začnejo tekmovanje istočasno, zmagovalec tekme pa nadaljuje s tekmovanjem. Pari v posameznem krogu se določijo z žrebom. Organizator izločilne tekme do vključno četrtfinala se določi na podlagi ranga tekmovanja (lige) v tekmovalni sezoni, v kateri se pokal igra: v primeru, da sta obe moštvi v enakem rangu tekmovanja (ligi), na prizorišču moštva, ki je bilo prvo izžrebano; v primeru, da sta moštvi v različnem rangu tekmovanja (ligi), na prizorišču moštva iz nižjega ranga tekmovanja.

 

V šestnajstini finala pokala Pivovarne Union se izžreba 24 moštev oziroma dvanajst parov. V osmino finala se neposredno uvrstijo štiri moštva, ki niso izžrebane v šestnajstino finala, in dvanajst zmagovalcev tekem šestnajstine finala. V osmino finala pokala Slovenije za ženske se izžrebajo štiri ekipe oziroma dva para. V četrtfinale se neposredno uvrsti šest ekip, ki niso izžrebane v osmino finala, in dva zmagovalca tekem osmine finala.

 

 

MOŠKI:

 

Za nastop v letošnjem pokalu Pivovarne Union se je prijavilo 28 klubov. To so: Celje Pivovarna Laško, Klima Petek Maribor, Jeruzalem Ormož, Cimos Koper, Gorenje, Slovan, Trimo Trebnje, Ribnica Riko hiše, Slovenj Gradec, Merkur, Krka, Šmartno Herz Factor banka, Krško, Alples Železniki, Ajdovščina, Sevnica, Grosuplje, Škofljica, Mokerc-Ig, Velika Nedelja, Radovljica, Cerklje, Arcont Radgona, Drava Ptuj, Pomurje, Dobova, Brežice in Moškanjci Gorišnica.

 

Termini žrebanj:

 

Šestnajstina finala: sreda, 1. septembra 2010, ob 10. uri

Osmina finala: torek, 5. oktobra 2010, ob 10. uri

Četrtfinale: torek, 9. novembra 2010, ob 10. uri

Polfinale in finale: termin bo določen naknadno

 

Termini tekem:

 

Šestnajstina finala: sreda, 15. septembra 2010

Osmina finala: sreda, 20. oktobra 2010

Četrtfinale: sreda, 8. decembra 2010

Polfinale in finale: 9. in 10. aprila 2011

 

 

ŽENSKE:

 

V pokalnem tekmovanju v ženski konkurenci bo v sezoni 2010/11 nastopilo samo deset klubov. To so: Krim Mercator, Olimpija, Krka, Žalec, Zagorje GEN-I, Celje Celjske mesnine, Jadran Bluemarine Hrpelje-Kozina, Mercator Tenzor Ptuj, Casino Izola in Veplas Velenje.

 

Termini žrebanj:

 

Osmina finala: sreda, 8. septembra 2010, ob 10. uri

Četrtfinale: sreda, 27. oktobra 2010, ob 10. uri

Polfinale in finale: termin bo določen naknadno

 

Termini tekem:

 

Osmina finala: sreda, 29. septembra 2010

Četrtfinale: sreda, 19. januarja 2011

Polfinale in finale: 2. in 3. aprila 2011.

 

 

D. K.

Pokal Pivovarne Union - sezona 2009/10