25. 8. 2010

V rubriki "INTERVJU" gostuje Tomaž Juršič, selektor moške kadetske reprezentance Slovenije

V rubriki "INTERVJU" tokrat gostuje Tomaž Juršič, selektor moške kadetske reprezentance Slovenije, ki je na nedavnem EP v Črni gori osvojila osmo mesto. Juršič je v intervjuju ocenil nastop Slovenije na EP, spregovoril o pomanjkljivostih za višjo uvrstitev, pojasnil prednosti in slabosti sedanje slovenske kadetske generacije v primerjavi z vrstniki v Evropi in svetu, presenečenjih in razočaranjih v Črni gori... Vabljeni k zanimivemu branju!

 

Katere so prednosti in slabosti sedanje slovenske kadetske generacije v primerjavi z vrstniki v Evropi in svetu – tako pri telesnih predispozicijah (višina, teža, hitrost, eksplozivnost...) kot pri taktično-tehničnih zadevah v igri?

 

Prednosti te reprezentance je zagotovo višina, saj so igralci izredno visoki. Tudi ostalo znanje je dobro in ne zaostajamo za ostalimi reprezentancami. Mogoče smo imeli še največ težav pri napadu z igralcem več, saj se pri tem nismo najbolje znašli, kljub temu, da smo imeli določene kombinacije za ta del igre. Morebiti smo tudi premalo agresivni, žogo dobivamo na mestu in predaleč od gola. A kot sem že rekel, so razlike med ekipami res majhne in velikokrat je odločala samo ena žoga.

INTERVJU s Tomažem Juršičem