26. 8. 2010

Na turnirju v Doboju celjski rokometaši suvereno opravili tudi s srbsko Kolubaro iz Lazarevca

Po visoki zmagi proti domači Slogi (41:25) so rokometaši Celja Pivovarne Laško slavili tudi v drugem krogu mednarodnega turnirja v Doboju. Slovenski prvaki so suvereno opravili s srbsko Kolubaro iz Lazarevca s 34:26.

Moštvo trenerja Zvonimirja Serdarušića ni imelo večjih težav s Kolubaro, pri kateri so strelsko izstopali Nenadić (6 zadetkov), Milinić (5) in Radulović (4). Celjani so imeli že ob polčasu pet zadetkov prednosti (17:12), do konca tekme v športni dvorani v Doboju, v kateri se je zbralo okoli 3.000 gledalcev, pa so jo skoraj podvojili. In to kljub temu, da so od skupno osmih sedemmetrovk izkoristili samo štiri. Na tekmi je bilo tudi nekaj precej grobih scen, v katerih sta jo nekoliko skupila tudi celjska igralca Alem Toskić in Renato Vugrinec.

Kot zanimivost velja omeniti, da je Hrvat Petar Metličić, največja okrepitev celjskega kluba, proti Kolubari dosegel svoj prvi zadetek v rumeno-zelenem dresu CPL. V dvoboju s srbskim klubom je za zmagovalce največ zadetkov dosegel Momir Rnič (9), strelsko pa sta bila razpoložena tudi Dragan Gajič (7) in Luka Žvižej (5). Proti Kolubari so Celjani nastopili v naslednji postavi: Lesjak, Prieto 1, Marguč 2, Vugrinec 2, Pajovič 2, Razgor, Toskić 1, Poklar, Kozlina, Metličić 1, Rnić 9, Kokšarov 3, Zorman 1, Gajič 7 in Žvižej 5.

Pivovarje v zadnjem krogu v skupini B v petek ob 20.45 čaka obračun s španskim Ciudadom Realom, ki je v prvih dveh krogih prav tako dosegel dve visoki zmagi (Sloga Doboj, Kolubara Lazarevac).

V skupini A nastopajo Montpellier (Francija), Čehovski medvedi (Rusija), Vardar Skopje (Makedonija) in Bosna Sarajevo (Bosna in Hercegovina), v skupini B pa Celje Pivovarna Laško (Slovenija), Ciudad Real (Španija), Kolubara Lazarevac (Srbija) in Sloga Doboj (Bosna in Hercegovina).

Spored turnirja v Doboju:

Torek, 24. avgusta 2010:

Sloga Doboj - Ciudad Real 23:36 (13:16)

Vardar - Montpellier 30:37 (12:19)

Bosna - Čehovski medvedi 19:40 (14:20)

Sreda, 25. avgusta 2010:

Ciudad Real – Kolubara 37:18 (18:11)
Celje Pivovarna Laško – Sloga Doboj 41:25 (21:15)
Čehovski medvedi – Montpellier 36:31 (17:16)

Četrtek, 26. avgusta 2010:

Montpellier – Bosna Sarajevo 31:24
Vardar – Čehovski medvedi 32:37 (11:21)