18. 11. 2010

Na sredozemskih igrah na Hrvaškem so slovenske kadetinje izgubile proti Turčiji

Slovenska ženska kadetska reprezentanca je na sredozemskih igrah v Pločah na Hrvaškem doživela prvi poraz. V uvodnem krogu drugega dela tekmovanja je izgubila proti Turčiji s 17:18.

 

Po treh zmagah (Črna gora, Bosna in Hercegovina, Tunizija) in enem neodločenem izidu (Španija) je ekipa selektorja Bojana Voglarja danes doživela prvi poraz na letošnjih sredozemskih igrah na Hrvaškem. Uspešnejša je bila reprezentanca Turčije, ki je v dramatični končnici slavila z minimalno razliko - končni izid je bil 18:17. Do izida 8:8 je bilo kar osem izenačenj, nato pa so turške kadetinje naredile delni izid 4:0 in v 27. minuti so vodile že z 12:8. Sledili so trije zaporedni zadetki slovenske izbrane vrste in zmanjšanje zaostanka zgolj na zadetek (11:12 v 27. minuti), kljub temu pa so turške rokometašice še dvakrat vodile s tremi zadetki prednosti (14:11 in 16:13).

 

Vseeno je prišlo do dramatične končnice, potem ko so mlade Slovenke po delnem izidu 3:0 pet minut pred koncem izenačile na 16:16. V isti minuti si je Turčija znova priigrala zadetek naskoka (17:16), vendar je slovenska reprezentanca takoj izenačila na 17:17. Nato kar štiri minute nobena ekipa ni zadela v polno, zmagoviti zadetek za Turčijo pa je prav v zadnji minuti tekme dosegla Gulerjeva.

 

Slovenija je proti Turčiji nastopila v naslednji postavi: Petek (2 obrambi), Dorič, Mrmolja 1, Vončina, Ugrin 3, Valjavec 1, Veble 1, Regner 1, Turnšek 6, Krošelj (1 obramba), Benedičič, Črnivec, Pirc 2, Hrovatič (4 obrambe), Zulič 1, Bužekijan 1.

 

 

Več o sredozemskih igrah si lahko preberete na spletni strani www.mediterraneanhandball.info

 

Na sredozemskih igrah Slovenija remizirala s Španijo in premagala TunizijoSlovenske kadetinje premagale Črno goro ter Bosno in Hercegovino