2. 12. 2011

Koprčani na Poljsko po dokončno vozovnico za uvrstitev med 16 najboljših v ligi prvakov

Rokometaši Cimosa bodo v sedmem krogu skupine C v evropski ligi prvakov gostovali na Poljskem. Aktualni slovenski prvaki iz Kopra se bodo v soboto, 3. decembra 2011, ob 15. uri pomerili s poljskim klubom Wisla Plock, ki so ga na prvi tekmi v Bonifiki premagali s 27:24.

 

 

Slovenski in poljski prvak sta se v letošnjem tekmovanju že srečala v drugem krogu, v dvorani Bonifika pa so bili uspešnejši Primorci, ki so zmagali s 27:24 (14:13). Po šestih tekmah v skupini C imajo igralci Cimosa že osem točk (štiri zmage in dva poraza) in so na drugem mestu, Wisla Plock pa samo štiri in je trenutno četrta.

 

 

Poljaki so doslej na domačem igrišču premagali romunsko Constanto (30:29) in ruski St. Peterburg (30:26), izgubili pa so doma proti Hamburgu (26:30) ter na gostovanjih pri Cimosu (24:27), Metalurgu (26:31) in Hamburgu (25:34).

 

 

Prav zaradi slabega točkovnega izkupička je pritisk na strani Poljakov, ki proti Cimosu nujno potrebujejo zmago v boju za vsaj četrto mesto v skupini, ki še vodi v drugi del evropske lige prvakov. "Za Poljake je tekma proti nam zelo pomembna, težko pa rečem, da tudi odločilna, saj jih čaka še gostovanje pri St. Peterburgu. Toda jasno je, da točki nujno potrebujejo, a želimo si jih tudi mi. Z zmago v Plocku bi si matematično že zagotovili uvrstitev med šestnajst najboljših klubov v Evropi," pravi Cimosov trener Fredi Radojkovič.

Zaradi napornega in zgoščenega tekmovalnega programa so imeli v Cimosovem taboru bolj malo časa za pripravo na tekmo na Poljskem. "Kljub temu dobro vemo, kako Wisla igra, kje je močna in kje ranljiva. Po dveh zmagah s St. Peterburgom in Gorenjem se nam je dvignila samozavest. Vzdušje v moštvu je dobro, z izjemo krožnega napadalca Matjaža Mlakarja pa so vsi ostali igralci nared za tekmo s Poljaki. Naš načrt je, da z gostovanja prinesemo novi točki," dodaja trener Radojkovič, ki bo tudi proti Wisli veliko rotiral svoje igralce.


 

Na sredini pokalni tekmi proti Gorenju v dvorani Bonifika je blestel vratar Gorazd Škof, ki je zbral kar 21 obramb in je bil najzaslužnejši za zmago proti Velenjčanom (27:21). "Na Poljskem bomo igrali pred polno dvorano, vzdušje bo zelo navijaško, vroče in seveda nam ne bo lahko. Wisla bo pritiskala na vse načine, naša naloga pa je, da čim bolje izkoristimo njene šibke točke. Naš položaj na lestvici skupine C je precej ugodnejši od Wislinega in nedvomno bodo Poljaki igrali pod pritiskom. Mi na Poljsko ne gremo na počitnice, ampak gremo po novi točki," je optimistično razpoložen vratar Gorazd Škof.

Cimosov igralec Sebastian Skube se zaveda, da bo znova odločala predvsem igra v obrambi. "Wisla je bila težak nasprotnik že na prvi tekmi v Kopru. Mi bomo skušali odigrati tako, kot znamo, predvsem v obrambi pa igramo na zadnjih tekmah zelo dobro. St. Peterburg smo ustavili pri 23 zadetkih Gorenje pa celo pri 21. Če bomo takšno igro v obrambi prikazali tudi na Poljskem, smo lahko optimisti," napoveduje odlični Sebastian Skube.

 

 

Tekma Wisla Plock - Cimos Koper bo v soboto, 3. decembra 2011, ob 15. uri. Sodila jo bosta Francoza Olivier Buy in Stevann Pichon, delegat pa bo Danec Bjarne Munk Jensen.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Krivokapić se je prebil na peto mesto na lestvici strelcev v ligi prvakov, na vrhu ostal MojsovskiLiga prvakov - 6. krogRokometaši Cimosa proti St. Peterburgu dosegli četrto zmago v letošnji evropski ligi prvakov