26. 12. 2011

Mladinska reprezentanca na tekmi za trening v Novem mestu tesno izgubila proti Krki

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je poleg preglednih treningov v Novem mestu odigrala tudi tekmo z domačim prvoligaškim klubom Krka. Moštvo trenerja Slavka Iveziča (reprezentanca letnik 1992) je proti gostiteljem tesno izgubilo z 31:33 (13:19).

 

 

Krka - Slovenija 1992 33:31 (19:13)

 

Novo mesto - Športna dvorana, sodnika: Svoljšak in Okleščen.

 

Krka: Čavlovič (2 obrambi), Vrbinc (5 obramb), Grubar, Flajs 3, Leban 5, Didovič, Sirk 12 (4), Oražem 3, Potočar, Orlič 5, Cvikl 2, Cvikl 2, Zupančič, Juričič, Furdi, Klobučar 3, Trkaj.

 

Slovenija 1992: Zaponšek (4 obrambe), Žitnik (7 obramb), Škalički, Anderluh, Bradeško 2, Cehte 6, Cingesar 3 (1), Gorela 3, Gorenjak 2, Grebenc 3, Hrastnik 3, Kalabič 2, Lavrič 2, Sendelbach 1, Šoštarič 3 (1), Žabič 1.

 

Sedemmetrovke: Krka 4 (4) Slovenija 1992 4 (2).

 

Izključitve: Krka 4 minute, Slovenija 1992 2 minuti.

 

 

Zaradi pomanjkanja sredstev mladinska reprezentanca Slovenije v decembru ne bo mogla v celoti uresničiti načrtovanih priprav. Te so bile predvidene za obdobje od 26. do 30. decembra 2011, kljub temu pa so bili vodstvo reprezentance in igralci enotnega mnenja, da je potrebno opraviti vsaj del načrtovanega.

 

 

Zato so se v ponedeljek, 26. decembra 2011, dobili na reprezentančni akciji v Novem mestu. V športni dvorani Marof so ob dveh treningih odigrali še tekmo z domačim prvoligašem Krko in na koncu tesno izgubili z dvema zadetkoma razlike (31:33).

Trener slovenske mladinske reprezentance Slavko Ivezič: " Na treningih in tudi na tekmi smo ponovili tisto, kar smo vadili na začetku naših priprav, da bi tako lahko naš model igre čim bolj približali vsem igralcem. Tako smo na tekmi v prvem polčasu vztrajali pri obrambi 3-2-1, ki še ni bila prava, vtis pa so igralci popravili v drugem delu, ko smo igrali 5-1. Zavedamo se težavnosti situacije in finančne situacije, vendar smo si enotni, da delo z mladimi ne sme zastati, kajti v tem primeru lahko zelo hitro izpademo iz evropskega in svetovnega vrha. Zato smo se odločili, da tudi na svoje stroške pripravimo krajše priprave. Tako bi naš program do kvalifikacij za uvrstitev na EP izpeljali vsaj delno. To je edina možnost, da tudi tej generaciji omogočimo razvoj in primerjavo z najboljšimi."

 

 

V sredo, 28. decembra 2011, bodo mladinci v športni dvorani vojašnice Franca Rozmana Staneta v Ljubljani opravili še letošnje zadnje tri treninge.

 

 

 

Slovenska moška kadetska reprezentanca bo odpotovala na mednarodni turnir v KatarMladinci bodo v Novem mestu in Ljubljani opravili štiri treninge in odigrali tekmo s KrkoMoška kadetska reprezentanca Slovenije bo v Velenju odigrala tekmo za trening z GorenjemKandidati za moško reprezentanco letnika 1996 in mlajših se bodo zbrali na treningu v LjubljaniPregledni trening kandidatov za reprezentanco letnika 1998 in mlajših iz Vzhoda bo v VelenjuKandidati za moško mladinsko reprezentanco so se zbrali na dveh treningih v LjubljaniPregledni trening kandidatov za reprezentanco letnika 1998 in mlajših v ponedeljek v ŠmartnemKandidati za moško mladinsko reprezentanco se bodo zbrali na dveh treningih v Ljubljani