29. 12. 2011

V drugem krogu turnirja v Katarju slovenski kadeti z 12 zadetki razlike premagali gostitelje

Na mednarodnem turnirju v Katarju je moška kadetska reprezentanca Slovenije dosegla prvo zmago. Po porazu proti Južni Koreji so slovenski kadeti v drugem krogu visoko premagali gostitelje s 37:25 (21:11).


 

Gostitelji Katarci, ki so v prvem krogu brez težav opravili z Iranom, niso bili dorasel nasprotnik slovenski izbrani vrsti. Kot da bi se želeli igralci trenerja Tomaža Juršiča odkupiti za poraz proti Južni Koreji (33:36), so se znesli nad domačo reprezentanco.


 

Začetek tekme je pripadel našim kadetom, ki so povedli s 4:1. Toda Katar je uspel izenačiti na 4:4, v nadaljevanju pa je slovenska reprezentanca povsem zagospodarila na igrišču.


 

Dvomov o zmagovalcu je bilo pravzaprav konec že pred iztekom prvega polčasa, mladi Slovenci pa so po odlični igri na odmor odšli z desetimi zadetki prednosti (21:11).


 

Kljub visokemu rezultatskemu naskoku in dejstvu, da so priložnost za igro dobili vsi člani slovenska kadetske reprezentance, je prednost v drugem polčasu še narasla. Na koncu je znašala kar dvanajst zadetkov - 37:25.


 

Strelci za Slovenijo proti Katarju: Blagotinšek 5, Jurečič 3, Kodrin 6, Lapajne 6, Kodrič 2, Ovniček 3, Okleščen 2, Verdinek 6, Levc 1, Gjerek 2 in Suholežnik 1. Slovenski vratarji so skupaj zbrali 14 obramb.


 

V zadnjem krogu mednarodnega turnirja v Dohi v Katarju se bo Slovenija pomerila z Iranom.

 

 

 

Igralci letnika 1998 in mlajših bodo imeli v četrtek pregledni trening v Ivančni GoriciSlovenski kadeti nastop na turnirju v Katarju začeli s porazom proti Južni KorejiMladinska reprezentanca na tekmi za trening v Novem mestu tesno izgubila proti KrkiSlovenska moška kadetska reprezentanca bo odpotovala na mednarodni turnir v KatarMladinci bodo v Novem mestu in Ljubljani opravili štiri treninge in odigrali tekmo s KrkoMoška kadetska reprezentanca Slovenije bo v Velenju odigrala tekmo za trening z GorenjemKandidati za moško reprezentanco letnika 1996 in mlajših se bodo zbrali na treningu v LjubljaniPregledni trening kandidatov za reprezentanco letnika 1998 in mlajših iz Vzhoda bo v VelenjuKandidati za moško mladinsko reprezentanco so se zbrali na dveh treningih v LjubljaniPregledni trening kandidatov za reprezentanco letnika 1998 in mlajših v ponedeljek v ŠmartnemKandidati za moško mladinsko reprezentanco se bodo zbrali na dveh treningih v Ljubljani