26. 2. 2011

Slovan tesno izgubil prvo tekmo osmine finala pokala challenge na Norveškem

V osmini finala evropskega pokala challenge je nasprotnik Slovana norveški klub Arendal. Kluba sta se dogovorila za obe tekmi na Norveškem, na prvi pa so bili uspešnejši Skandinavci za dva zadetka (21:19).


Arendal - Slovan 21:19 (12:11)

Nedenes - Športna dvorana, gledalcev: 600, sodnika: Judčic in Kot (oba Belorusija).

Arendal: Medhus, Šehović, Harnes, Johnsen 1, Osterhus 1, Jörgensen 3, Augensen, Svenningsen, Paulsen 4, Pedersen 5, Christensen, Rui 2, Heia, Hofstohl 5.

Slovan: Župič, Grojzdek 1, Čemas 7, Abutović 3, Škerlak 3, Kaloper 5, Stojanovič, Hvala, Denič, Erak.

Sedemmetrovke: Arendal 3 (1), Slovan 7 (4).

Izključitve: Arendal 4 minute, Slovan 6 minut.


Ljubljanski rokometaši so na prizorišče obeh tekem osmine finala v evropskem pokalu challenge prišli šele v današnjih zgodnjih jutranjih urah (po prvotnem načrtu bi morali dopotovati v petek zvečer), ob 16. uri pa jih je že čakal prvi obračun s trenutno četrtouvrščeno ekipo v norveški elitni ligi.

Izbranci ljubljanskega trenerja Aleša Repine so bili navkljub zdesetkani zasedbi (v Skandinavijo so pripotovali z dvema vratarjema in le osmimi igralci v polju) in utrujenosti po dolgi poti povsem enakovredni favoriziranim gostiteljem. Norvežani so si odločilno prednost priigrali šele v končnici prve tekme osmine finala evropskega pokala challenge.

Tekma je bila vseskozi negotova, na koncu pa je odločila daljša klop in svežina norveških rokometašev. Ljubljančani so sicer dobro igrali v obrambi, poleg občasnega slovenskega reprezentanta Matevža Čemasa, s sedmimi goli tudi najučinkovitejšega strelca tekme, pa se je izkazal tudi vratar Gregor Župič, ki je zaustavil kar 21 tekmečevih strelov.

"Moštvi sta zelo izenačeni. Na nedeljskem povratnem obračunu bodo odločale malenkosti, naše napredovanje pa ni izključeno,"
je po prvi tekmi in porazu le z dvema zadetkoma razlike (19:21) dejal Slovanov trener Aleš Repina.

Povratna tekma Arendal - Slovan bo v nedeljo, 27. februarja 2011, ob 18. uri.



Slovan v osmini finala pokala challenge dvakrat na Norveškem1. SRL ZA MOŠKE - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM IN IZIDI)