26. 2. 2011

Mariborčani premagali Kolubaro in se uvrstili v četrtfinale pokala pokalnih zmagovalcev

Rokometaši Maribora Branika so se uvrstili v četrtfinale pokala pokalnih zmagovalcev. Po zmagi proti Kolubari na gostovanju v Srbiji (40:26) so Štajerci moštvo iz Lazarevca premagali tudi na povratni tekmi osmine finala v dvorani Tabor z 32:27.

Maribor Branik - Kolubara Lazarevac 32:27 (13:13)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 700, sodnika: Mitrevski in Todorovski (oba Makedonija).

Maribor Branik: Čudič, Grm, Vrečar 1, Oštir 1, Gregorc 6, Razgor 6, Pučnik, Nikolič 2, Fister 1, Ivančič 1, Batinović 6, Kleč 4, Gajić 3, Mačkovšek 1.

Kolubara Lazarevac: Ristić, Djukić, Divović 2, Jovanović 4, Lomić 4, Nenadić 2, Radojćić 3, Milićević 3 (2), Blagojević 3, Petrović 1 (1), Trivić, Radovanović 2, Mitrović 3.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (0), Kolubara Lazarevac 3 (3).

Izključitve: Maribor Branik 4 minute, Kolubara Lazarevac 2 minuti.

Z dvema zmagama proti srbski Kolubari iz Lazarevca so se igralci Maribora Branika prepričljivo uvrstili v četrtfinale evropskega pokala pokalnih zmagovalcev. Odločitev o klubu, ki bo napredoval med osem najboljših v tem tekmovanju, je pravzaprav padla že na prvi tekmi v Lazarevcu, ki so jo Mariborčani dobili kar s 14 zadetki razlike (40:26).

Povratno tekmo v dvorani Tabor so bolje pričeli gostje iz Srbije, ki so v uvodnih minutah povedli z 2:0. V osmi minuti so mariborski rokometaši z zadetkom Simona Razgorja izenačili na 3:3, a so igralci iz Lazarevca v 13. minuti ponovno vodili s "plus dva". V vratih Maribora Branika je nerazpoloženega Aljošo Čudiča zamenjal Boštjan Grm, ki je z nekaj zaporednimi obrambami dal zagon svojim soigralcem.

Mariborčani so nato iz minute v minuto višali razliko, Blažu Kleču pa je dobrih sedem minut pred koncem polčasa uspelo povišati na 13:9. Toda prednosti štirih zadetkov gostitelji niso uspeli zadržali do odhoda na odmor, kajti Milan Blagojević je nekaj sekund pred koncem - po delnem izidu 4:0 za Kolubaro - zadel za izenačenje na 13:13. Uvod v drugi polčas je pripadel Mariborčanom, ki so ves čas nadzorovali izid.

Ko je Jan Gregorc v 47. minuti zadel za 25:19, so tudi gledalci v dvorani Tabor začutili, da je nova evropska zmaga zelo blizu. Gosti iz Srbije v nadaljevanju niso več imeli želje po preobratu in četrta zaporedna evropska zmaga Maribora Branika (v prejšnjem krogu so Štajerci dvakrat premagali češko Karvino) je bila tako tudi uradno dosežena. Četrtfinalnega nasprotnika bodo Mariborčani dobili na torkovem žrebanju na Dunaju.

Mariborčani z nogo in pol že v četrtfinalu pokala pokalnih zmagovalcevNa prvi tekmi osmine finala visoka zmaga Maribora Branika v SrbijiMaribor Branik optimistično odhaja na gostovanje v LazarevacDragan Gajič odhaja iz Celja v Maribor1. SRL ZA MOŠKE - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, DATUMI, URE, PARI TEKEM IN IZIDI)