27. 2. 2011

Gorenje tudi na povratni tekmi evropskega pokala EHF v Avstriji premagalo Bregenz

Gorenje se je po pričakovanju uvrstilo v četrtfinale evropskega pokala EHF. Velenjčani so po visoki zmagi proti Bregenzu v Rdeči dvorani (32:15) slavili tudi na povratni tekmi v Avstriji z 29:26 (12:10).

Bregenz - Gorenje Velenje 26:29 (10:12)

Bregenz - Dvorana Arena Rieden-Vorkloster, gledalcev: 1000, sodnika: Mata in Lopez (oba Španija).

Bregenz: Mayer 3, Arnaudovski 4, Klopčič 7, Günther, Winkler, M. Günther 1, Rauch, Posch 1, Watzl, Tynrer, Harrich 2, Aleksić, Wagesreiter 1, Banić 7.

Gorenje Velenje: Skok, Bezjak 6, Stanojević 1, Cehte 3, Miklavičič 2, Musa 1, Štefanič 2, Golčar 1, Gams 3, Nosan 1, Šimič 9.

Sedemmetrovke: Gorenje 6 (4).

Izključitve: Gorenje 10 minut.

Velenjski rokometaši so vse dvome o napredovanju razrešili na prvi domači tekmi v Rdeči dvorani, v današnji povratni tekmi pa so profesionalno opravili svoje delo. Dobili so tudi drugi medsebojni dvoboj in se s skupnim izidom 61:41 zanesljivo uvrstili med osem najboljših ekip v tem evropskem tekmovanju.

Izbranci Branka Tamšeta v Bregenzu resda niso prikazali tako prepričljive predstave kot na prvi tekmi v Velenju, navkljub dokaj nemotivirani igri pa so bili vsaj za razred boljši od tekmecev iz Bregenza. Tekma je bila rezultatsko negotova le v uvodnih petnajstih minutah, nato pa so zagospodarile "ose" in na velik odmor odšle s prednostjo dveh golov. V začetku drugega polčasa so gostiteljem ušli na šest golov in razrešili vse dvome o zmagi.

Zasedba iz Šaleške doline bo četrtfinalnega tekmeca dobila na torkovem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju, poleg nje pa so si napredovanje zagotovili še nemški Göppingen, Grosswallstadt in Lemgo, španska Reale Ademar in Logrono, francoski Saint-Raphael in danski Nordsjalland.

Velenjčani na pragu uvrstitve v četrtfinale evropskega pokala EHFGorenje v Rdeči dvorani premagalo Bregenz kar s 17 zadetki razlike