27. 4. 2011

Končnica za prvaka: Maribor Branik znova nadigral rokometaše Celja Pivovarne Laško

Igralci Celja Pivovarne Laško so doživeli nov poraz. V šestem krogu končnice za prvaka v prvi slovenski ligi so gostovali pri Mariboru Braniku in klonili s 26:32.

Maribor Branik - Celje Pivovarna Laško 32:26 (17:13)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev 350, sodnika: B. in I. Pirc (oba Krško).

Maribor Branik: Lešnik, Čudič, Grm, Vrečar, Oštir 1, Gregorc, S. Razgor 3, Pučnik 1, Nikolič 1, Fister, Ivančič 4, Kleč 4, Gajič 10 (3), Mačkovšek 5, Tominec 3.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Alilović, Potočnik 2, Prieto, Poteko, Mlakar 8 (1), Marguč 5 (3), D. Razgor 7, Toskić, Ranevski 1, Poklar, Metličić, Rnić 3, Žvižej.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 3 (3), Celje Pivovarna Laško 5 (4).

Izključitve: Maribor Branik 10 minut, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

Kalvarija celjskih rokometašev se nadaljuje. V Mariboru so doživeli že 11. poraz v letošnji sezoni, tokrat so povsem zasluženo klonili pred mariborskim prvoligašem, ki je zmago nakazal že v zadnjih desetih minutah prvega polčasa. Pri gostiteljih je bil najboljši strelec Dragan Gajič z desetimi zadetki, pri gostih pa jih je Žiga Mlakar dosegel osem.

Prvi polčas so bolje odigrali Mariborčani. Do 20. minute sta ekipi prikazali izenačeno igro, nazadnje pa je bil izid izenačen v 17. minuti, ko je za 10:10 zadel Momir Rnić. Sledile so minute domačega moštva: Gajič je najprej v 21. minuti povišal na 13:10, v 26. minuti pa na 16:11, kar je bila najvišja prednost v prvih tridesetih minutah.

Celjanom, ki so v zadnjih 13 minutah prvega dela zadeli le trikrat, je do odhoda na odmor zaostanek uspelo znižati na štiri gole (13:17). Mariborski rokometaši so tudi v nadaljevanju krenili silovito, v 35. minuti pa je Gajič povišal na 20:13. Celjanom ni pomagala niti minuta odmora, ki jo je že v 43. minuti zahteval Miro Požun.

Oslabljenim gostom je uspelo razliko le znižati na štiri gole. Toda varovanci domačega trenerja Marka Šibile niso ponovili napake s sobotne tekme, ko so zapravili prednost šestih zadetkov. Ko je kapetan Rok Ivančič v 56. minuti zadel za 30:23, je bil zmagovalec dokončno odločen.

KONČNICA ZA PRVAKA, 6. KROG:

Trimo Trebnje - Cimos Koper 26:30 (15:16; St. Skube 9, Sušin 5; Krivokapić 9, Seb. Skube 6)

Maribor Branik - Celje Pivovarna 32:26 (17:13; Gajič 10, Mačkovšek 5; Mlakar 8, Razgor 7)

sobota, 30. april 2011, ob 19.00: Gorenje Velenje - Loka

KONČNICA ZA PRVAKA - TRENUTNA LESTVICA:

Klub Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Cimos Koper 28 24 1 3 904:742 49 (37)
Gorenje Velenje 27 23 0 4 873:715 46 (42)
Celje Piv. Laško 28 17 0 11 927:814 34 (32)
Loka 27 15 4 8 849:770 34 (26)
Maribor Branik 28 13 4 11 803:788 30 (24)
Trimo Trebnje 28 14 1 13 861:855 29 (27)