28. 4. 2011

Arbitražna komisija zmanjšala kazni igralcu Urošu Elezoviću in trenerju Gregorju Cvijiču

Arbitražna komisija ZROPS je znižala kazni igralcu Urošu Elezoviću (Cimos) in trenerju Gregorju Cvijiču (Loka). Elezović bo prisilno počival tri tekme, prav toliko pa tudi Cvijič.

Disciplinski sodnik Branko Celar je pred dvema tednoma izrekel kazni zaradi dogodkov na ligaški tekmi Cimos Koper - Loka (30:29). Domači igralec Uroš Elezović je takrat dobil pet tekem prepovedi igranja in plačilo 500 evrov denarne kazni, gostujoči trener Gregor Cvijič pa štiri tekme prepovedi vodenja moštva in plačilo 400 evrov denarne kazni.

Na tekmi tretjega kroga končnice za prvaka Cimos Koper - Loka (30:29), ki je bila 30. marca 2011 v dvorani Bonifika, sta se v lažje medsebojno obračunavanje zapletla domači igralec Uroš Elezović in gostujoči trener Gregor Cvijič. Do novega zapleta je prišlo ob koncu tekme z zapisnikarjem in časomerilcem, po katerem so morali igralci iz Škofje Loke že iz garderobe ponovno na igrišče, Cimos pa je tik pred znakom sirene dosegel zmagoviti zadetek.

Toda na osnovi pritožb je arbitražna komisija ZROPS nekoliko omilila kazni za Cimosovega igralca in Lokinega trenerja. Tako je Elezoviću zmanjšala kazen prepovedi igranja s petih tekem na tri, Cvijiču pa prepoved vodenja moštva s štirih tekem na tri.

Elezović je eno tekmo prisilnega počitka že oddelal proti Trimu iz Trebnjega, tako da mu ostajata še dve. To pomeni, da klubskim soigralcem na bo mogel pomagati na domači tekmi proti Mariboru Braniku (7. krog) in gostovanju pri Loki v Škofji Loki (8. krog), trenerju Frediju Radojkoviču pa bo na razpolago za verjetno odločilni tekmi v letošnjem prvenstvu – v dvorani Bonifika proti Celju Pivovarni Laško (9. krog) in na gostovanju v Rdeči dvorani v Velenju proti Gorenju (10. krog).



Elezović dobil pet tekem prepovedi igranja, trener Cvijič kaznovan s štirimi tekmami