30. 4. 2011

Rokometaši Cimosa so se kljub porazu v Romuniji uvrstili v finale pokala challenge

Na povratni polfinalni tekmi evropskega pokala challenge je Cimos gostoval v Romuniji in proti moštvu Stiinta Bacau izgubil s 25:30. Kljub temu so se Koprčani uvrstili v finale, saj so v domači Bonifiki zmagali s 34:27.

 

 

Stiinta Bacau - Cimos Koper 30:25 (16:9)

 

Bacau - Športna dvorana, gledalcev: 1500, sodnika: Dobrovits in Tajok (oba Madžarska).

 

Stiinta Bacau: Iancu 1, Rotaru 5, Ghita 8, Bondar 3, Ramba 1, Manea, Bujor 1, Gurkovskiy, Tamas, Dospinescu 5, Grieze, Petrea 3, Paunica 2, Tezvadze.

 

Cimos Koper: Podpečan, Skoko 3, Dobelšek, Mirković, Bombač 7, Poklar, Krivokapić 3, Skube 4, Mlakar 1, Smolnik, Konečnik 4, Rapotec 3, Vran, Osmajić.

 

 

Koprski Cimos se je prvič v zgodovini kluba uvrstil v finale enega od štirih evropskih pokalov. Pred tremi leti jim je uvrstitev v finale pokala EHF onemogočil danski FCK iz Koebenhavna, tokrat pa je bil v dveh polfinalnih dvobojih v skupnem seštevku boljši od romunske Stiinte iz Bacaua.

 

Izbranci Fredija Radojkovića so levji delež na poti do finala opravili na prvi domači tekmi, ko so navkljub dokaj povprečni predstavi zmagali s sedmimi goli prednosti (34:27). Na današnjem povratnem obračunu so kljub odsotnosti treh pomembnih členov v koprski verigi (vratar Darko Stanić in igralec Uroš Elezović sta poškodovana, krilni igralec Matjaž Brumen pa je zbolel) doživeli prvi poraz po štirih mesecih.

 

Navkljub temu so se Primorci s skupnim izidom 59:57 uvrstili v veliki finale. Oslabljeni Koprčani so naleteli na trdovratnega tekmeca, ki jim je na povratni polfinalni tekmi povzročil veliko sivih las. Romuni so v prvem polčasu vodili že za osem zadetkov in so bili na pragu senzacije, toda Koprčani so v drugem polčasu zaigrali tako, kot znajo, in tekmo pripeljali do srečnega konca.

 

Stiinta je Cimosovo prednost sedmih golov nadoknadila že v 18. minuti, ko je povedla z 10:3, polčas pa je zaključila z obetavno razliko sedmih zadetkov (16:9). V prvem polčasu povsem podrejeni in zmedeni Koprčani, ki so zastreljali kar tri sedemmetrovke in osemkrat zadeli okvir vrat, so v drugi polovici tekme vendarle zaigrali bolj zbrano, z veliko bolj odgovorno igro pa so bojevitim gostiteljem onemogočili, da bi se razmahnili in si priigrali odločilno prednost.

 

V 42. minuti je koprski zaostanek znašal pet zadetkov, v 47. minuti štiri, ko pa so Radojkovičevi izbranci v 51. minuti - po izključitvi Vladimirja Osmajića in dveh zaporednih obrambah Jureta Vrana - znižali na 22:24, je bilo jasno, da so blizu uvrstitve v veliki finale. V končnici jim je ponovno padla zbranost, Romuni so 24 sekund pred koncem tekme znova povedli s šestimi goli (30:24), a je v zadnjem napadu zadel Matjaž Mlakar in zapečatil usodo gostiteljev.