26. 5. 2011

Ob morebitnem enakem številu točk na koncu prvenstva bo odločalo šest kriterijev

Rokometaši Cimosa bi ob zmagi, remiju ali porazu z največ štirimi zadetki v Velenju zanesljivo osvojili prvo mesto v letošnji slovenski ligi. Če bi se tekma končala z zmago Gorenja s petimi zadetki razlike, bi o lovoriki odločalo šest kriterijev.

 

 

 

1. Osvojene točke na vseh medsebojnih tekmah v prvenstvu: na letošnjih treh medsebojnih tekmah je Cimos z dvema zmagama zbral štiri točke, Gorenje pa z eno dve. To pomeni, da Gorenje danes nujno potrebuje zmago, da bi se o prvaku odločalo na osnovi drugega kriterija. V nasprotnem primeru (zmaga Cimosa ali remi) bo prvo mesto odšlo na Primorsko.

 

 

2. Razlika v zadetkih na vseh medsebojnih tekmah: Cimos je doma zmagal z 28:25 (redni del) in 26:21 (končnica za prvaka), Gorenje pa je pred domačimi gledalci v rednem delu prvenstva slavilo s 27:24. To pomeni, da bi ob zmagi Velenjčanov s petimi zadetki razlike o naslov odločal tretji kriterij. Če bi Velenjčani zmagali s štirimi ali manj zadetki, bi bil prvak Cimos, če pa bi Gorenje slavilo z najmanj šestimi, bi lovorika ostala v Rdeči dvorani.

 

 

3. Večje število doseženih zadetkov na vseh medsebojnih tekmah: trenutno znaša 78:73 v korist Cimosa, če pa bi se zadnja tekma v Rdeči dvorani končala s petimi zadetki prednosti v korist gostiteljev, bi bila razlika v zadetkih izenačena in bi o naslovu odločal četrti kriterij.

 

 

4. Večje število doseženih zadetkov na gostovanju: na dveh tekmah v Kopru je Gorenje doseglo 46 zadetkov (25 + 21), Cimos pa na eni v Velenju 24. Če bi Cimos na zadnji tekmi končnice za prvaka izgubil s petimi zadetki razlike, a dosegel 22 golov, bi o lovoriki odločal peti kriterij. Cimosu za naslov zadostuje že poraz s petimi zadetki, toda le pod pogojem, če doseže vsaj 23 zadetkov - v tem primeru bi jih na dveh gostovanjih zbral 47 in bi bil za gol uspešnejši od Gorenja.

 

 

5. Skupna razlika v zadetkih: Cimosova trenutna je + 168 zadetkov (996:828), Gorenjeva pa + 167 (1001:834).

 

 

6. Večje število doseženih zadetkov na vseh tekmah: Koprčani so jih doslej dosegli 996, Gorenje pa 1001.