27. 5. 2011

V Celju so uradno predstavili vratarja Dejana Perića in se poslovili od Edvarda Kokšarova

V rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško so pred tekmo s Trimom predstavili najnovejšo okrepitev, vratarja Dejana Perića. Med dvobojem s Trebanjci in po njem pa je sledilo še slovo legendarnega Edvarda Kokšarova.

 

Dejan Perić, ki je v preteklosti kar devet sezon nosil dres celjskega kluba, se je po sedemletnem igranju v tujini (dve v Barceloni in pet v Veszpremu) vrnil v mesto ob Savinji. Do uradnega podpisa dveletne pogodbe je prišlo na novinarski konferenci pred tekmo zadnjega kroga končnice za prvaka s Trimom v Zlatorogu. Takšnega zanimanja medijev in navijačev za podpis pogodbe nekega igralca s celjskim klubom že dolgo ni bilo, dogodek pa so s svojim prihodom začinili tudi člani navijaške skupine Florijani.

 

Roman Pungartnik, direktor rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, je po podpisu pogodbe povedal, da je vesel, da so se dogovorili z zdaj 40-letnim Perićem, ki je pred leti v Celju že pustil globok pečat: "Prepričan sem, da bo Perić s svojim znanjem in izkušnjami veliko pomagal v prihodnje tudi mladima vratarjema Matevžu Skoku in Urbanu Lesjaku. Tudi po koncu kariere pa bo Perke ostal v klubu."

 

Dejan Perić, ki je bil dolga leta kapetan pivovarjev in je z njimi leta 2004 postal tudi evropski klubski prvak, pa je dejal: "Po sedmih letih sem spet doma. V tem času se je marsikaj spremenilo. Toda jaz imam še vedno rad Celje in še vedno obožujem rokomet. Vem, kakšen je celjski klub, prepričan sem, da se bomo v prihodnje spet veselili zmag. Ko so mi Pungartnik, Tomaž Jeršič in Franci Pliberšek v pogovorih predstavili vizijo kluba, sem sprejel izziv, da se vrnem. Z izkušnjami, ki jih imam, želim pomagati klubu, da bi se vrnili nazaj na stara pota. Vse vas imam rad."

Na tekmi s Trimom se je po dvanajstih letih igranja za Celje Pivovarno Laško poslovil legendarni Edvard Kokšarov, ki odhaja k Čehovskim medvedom v rodno Rusijo. Ob predstavitvi igralcev je Rus s slovenskim potnim listom kot zadnji pritekel na igrišče ter si prislužil glasen aplavz in skandiranje, najbolj ganljiv trenutek pa se je zgodil v 23. minuti. Takrat je bila tekma - ker je Kokšarov ves čas igranja v Celju nosil dres s to številko - začasno prekinjena.

 

Člani navijaške skupine Florijani so na tribuni dvorane Zlatorog razgrnili velik dres z njegovim imenom, prav tako pa so predstavili zastavo z njegovim portretom in podpisom, na kateri je bilo zapisano: "Srečno, Edi!" 35-letni igralec Edvard Kokšarov je ob čustvenih trenutkih komaj uspel spregovoriti: "V tem trenutku mi je zelo težko. Hvala vsem za izjemno podporo vsa ta leta. Resnično hvala."

 

Drugi del slovesa od celjskega kluba je sledil po koncu tekme s Trimom. Takrat so se igralci, gledalci, klubsko in mestno vodstvo še enkrat poslovili od legendarnega Edija ter ga zasuli z zahvalnimi besedami in darili. Na velikem semaforju v Zlatorogu so predvajali atraktivne trenutke njegovega igranja, po dvorani pa je odmevalo: "Edi, Edi, Edi!". Ko je iz zvočnikov zadonela pesem legendarne Tine Turner "Simply The Best", je Kokšarov ob spremstvu družine spremljal dvigovanje svojega dresa s številko 23 pod strop celjske lepotice.