28. 5. 2011

Matjaž Brumen: Tega si nismo predstavljali niti v sanjah; Fredi Radojkovič: Igrali smo kot v transu

Z naslovom slovenskega prvaka so rokometaši Cimosa končali fantastično sezono 2010/11. Moštvo trenerja Fredija Radojkoviča je slovenskemu pokalu in evropskemu pokalu challenge v Velenju dodalo še tretjo letošnjo lovoriko.

 

Za Koprčane je to prvi naslov slovenskega prvaka, s čimer so se izenačili s Prulami (2003) in Gorenjem (2009), na vrhu pa je še vedno Celje Pivovarna Laško s 17 lovorikami. Na odločilni tekmi v Rdeči dvorani v Velenju ni bilo dvomov o končnem zmagovalcu, kajti Primorci so suvereno opravili z gostitelji (34:23) in na deseti tekmi v končnici za prvaka dosegli deveto zmago (izgubili so le proti Loki v Škofji Loki). Na nasprotni strani je Gorenje ostalo le pri devetih točkah od možnih dvajsetih, na koncu ligaške sezone pa je Cimos zbral štiri točke več (55-51) od drugouvrščenega Gorenja.

 

"Moji igralci so pokazali maksimalen motiv in željo, vse šestdeset minut pa so igrali kot v transu. Taktično smo se dobro pripravili na igro Gorenja, poleg naše odlične igre v obrambi in napadu pa je blestel tudi vratar Stanić," je ocenil Cimosov trener Fredi Radojkovič. Po velikem uspehu je Radojkovič dodal: "Uresničile so se naše sanje in v Koper smo prvič pripeljali naslov prvaka Slovenije. Dokazali smo, da imamo odličen igralski kader in pravo igro, zato moramo v naslednji sezoni nadaljevati s tem. Večletno delo je poplačano s trojno krono, a se kljub temu ne bomo ustavili - gremo naprej!"

 

Z rokometnim trojčkom (tri lovorike - obe domači in ena evropska v isti sezoni) je Cimos izenačil dosegel igralcev Celja Pivovarne Laško, ki jim je to uspelo v sezoni 2003/04, ko so dvojno slovensko krono oplemenitili še z naslovom prvaka Evrope. Takrat je za Celjane igral tudi sedanji član koprskega kluba Matjaž Brumen, ki je v petek zvečer v Rdeči dvorani dosegel kar deset zadetkov: "To, kar smo dosegli, je fantastično. Tega si nismo predstavljali niti v sanjah – tri lovorike v eni sezoni! Vse tri pokale smo si zaslužili, saj smo v drugem delu sezone igrali vrhunsko. Nismo presegli le klubskih ciljev, ampak tudi sami sebe. Verjetno nihče ni slutil in pričakoval, da bomo Gorenje tako razbili na njegovem igrišču."

Cimosov kapetan Uroš Rapotec je v Velenju dvignil že tretji pokal v dobrem mesecu in pol ter v šali dodal, da ga že bolijo roke od dvigovanja lovorik. "To je enkratno, sem skoraj brez besed. Niti meni niti komu drugemu zagotovo pred začetkom sezone ni prišlo na misel, da bomo tako suvereni in da bomo osvojili vse tri naslove," je dejal Uroš Rapotec in nadaljeval: "Na odločilni tekmi smo prikazali eno najboljših iger v celotni letošnji sezoni in povsem nadigrali Gorenje. Upam, da bomo tudi v naslednji sezoni tako uspešni."

 

Medtem ko so se v koprskem taboru veselili, so Velenjčani le nemočno opazovali slavje gostov. "Dogovorili smo se, da ne bomo šli z glavo skozi zid, ampak da bomo skušali razliko zmanjševati postopoma. A po dobrem začetku niti v napadu niti v obrambi nismo odigrali tako, da bi bili lahko vsaj enakovredni Cimosu, ki je visoko in zasluženo zmagal. Gostje so spretno kaznovali vsako našo napako. Ne bi rekel, da smo pregoreli v preveliki želji za uspehom, mogoče so nekateri igralci imeli preveč treme," je povedal Marko Bezjak, z osmimi zadetki prvi strelec Velenjčanov na zadnji tekmi.

 

Gorenjev trener Branko Tamše je priznal, da se načrti, kako premagati Cimos, niso uresničili. "Želel sem si, da bi bili Koprčanom čim dlje enakovredni, kajti s tem bi nam v nadaljevanju zrasla krila, nasprotnik pa bi verjetno vsaj delno popustil. Toda po dobrem začetku smo hitro naredili nekaj napak in zapravili nekaj "zicerjev", kar je Cimos izkoristil in kaznoval ter si priigral visoko prednost. Gostujoči ekipi je uspevalo vse, kar si je zamislila, moji igralci pa so bili pod hudim pritiskom, ki so si ga ustvarili sami, čeprav sem jim govoril, naj bodo sproščeni," je pojasnil trener Branko Tamše.

 

 

 

Foto: Spletna stran RK Cimos Koper

 

 

 

Cimos v Rdeči dvorani visoko premagal Gorenje in prvič osvojil naslov slovenskega prvaka1. SRL ZA MOŠKE - SEZONA 2010/11 (SPORED, KONČNICI, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)